Витоша търси първи успех над Етър

Двата отбора закриват програмата на кръга в Първа лига днес от 20:00ч.

Витоша търси първи успех над Етър

 Днес в 20:00 часа е срещата между Витоша (Бистрица) и Етър от група “А” на плейофа за оставане в първа професионална лига. На пръв поглед мачът е без особен заряд и за двата тима. Домакините трудно могат да се изкачат до 2-ата позиция в крайното класиране в групата, а няма как да бъдат изместени и от 3-ото място. За гостите пък е почти сигурно, че ще завършат като победители в групата и точките също не са от чак такова значение.

Все пак големият въпрос, който всички си задават е дали “Тигрите” най-после ще запишат първата си победа над “Болярите” в елита.досегашните 4 срещи между тези два отбора Етър има предимство. Великотърновци са с 2 победи и 2 ремита на сметката си. В редовния сезон “виолетовите” спечелиха с 1:0 на “Ивайло”, а срещата в Бистрица завърши при резултат 1:1.

Любопитен факт е, че и двата тима са без сериозни кадрови проблеми преди днешния двубой. Треньорът на домакините Росен Кирилов може да разчита на най-добото, с което разполага. Очаква се на вратата да започне Василев, а пред него в защита ще бъдат Цанков, Милчев, Бонев и Попев. Лазаров и Котев ще са двойката опорини полузащитници, а Гъргоров ще действа пред тях в ролята на плеймейкър.

Садула и Вълчанов ще започнат на двете крила, а атаката ще води Долапчиев.Етър има само един проблем и той е с отсъствието на наказания Крум Стоянов. Красимир Балъков се очаква да пусне в игра Иванов под рамката и карета Илиев, Василев, Гълъбов и Георгиев в отбрана. Сърмов ще действа като дефанзивен халф, а Мане и Колев ще са двойката в средата на терена. Буменов и Батрович се очаква да оперират по крилата, а в предни позиции ще бъде Боджадж.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки