БИТКАТА ПРОДЪЛЖАВА! Ливърпул взе своето в Кардиф, пак е на върха (СНИМКИ+ВИДЕО)

"Мърсисайдци" взеха ценните три точки през вторите 45 минути и не допуснаха изненада

БИТКАТА ПРОДЪЛЖАВА! Ливърпул взе своето в Кардиф, пак е на върха (СНИМКИ+ВИДЕО)

Претендентът за титлата във Висшата лига Ливърпул победи с 2:0 Кардиф в мач от 35-ия кръг на английското първенство. 

"Мърсисайдци" отново се върнаха на върха в Премиър лийг с новите си три точки и оставиха Сити зад гърба си, които за пореден път стъпиха на първото място само за няколко часа. 

Очаквано, срещата започна по-активно за "мърсисайдци", които бързо взеха контрола на срещата.

 Мане отправи един неточен удар от около 30-ина метра, а в 21-вата минута мърсисайдци стигнаха до първата стопроцентова възможност. Мане изведе Фирмино зад отбраната на Кардиф, но бразилецът не успя да намери рамката на вратата и ударът му премина встрани.

В 34-тата минута гостите пропуснаха нова отлична възможност. Салах се освободи от опеката на Манга със страхотно движение и излезе очи в очи с Етеридж, който обаче скъси бързо ъгъла и успя да избие с крак.

В самия край на първата част пък Кардиф можеше да поведе, но след грешка на Алисон стражът изби удар, падащ точно под гредата. 

След полувремето в 52-рата минута Мане отправи опасен изстрел по диагонала, но топката профуча встрани от далечната греда.

 
Така се стигна до 57-ата минута, когато мърсисайдци откриха резултата. Гостите изпълниха много хитро ъглов удар, Александър-Арнолд центрира ниско по земя, а Морисън изпусна Вайналдум, който намери много добре топката и простреля Етеридж, давайки преднина на Ливърпул.

В 64-тата минута Кардиф пропусна изключителна възможност. Алисон не успя да се справи с центриране на Бенет от корнер, топката стигна до Морисън, който бе оставен на далечната греда срещу опразнения ъгъл на вратата. Той обаче не успя да уцели топката с глава и я засече с гърба си, пращайки я встрани.

В 71-вата минута Фабиньо замени Кейта, но само няколко минути след това бразилецът удари главата си след сблъсък със Зохоре и бе сменен от Милнър.

Халфът на Ливърпул веднага записа името си в мача, след като в 82-та "мърсисайдци" спечелиха дузпа, която ветеранът преобразува в гол, който сложи точка на спора. 

Така Ливърпул събра 88 точки и вече е с шест победи от шест мача, докато Кардиф остана на 18-то място и продължава битката за оставане в елита. 

Кардиф - Ливърпул 0:2
0:1 Вайналдум '57
0:2 Милнър '82 (дузпа)

Стартови състави: 

Кардиф: Етеридж, Пелтиер, Морисо, Манга, Бенет, Гунарсон, Ралс, Камараса, Хойет, Лейнг, Ниасе

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Вайналдум, Хендерсон, Кейта, Мане, Салах, Фирмино

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки