Любомир Минчев: Най-важното беше да се спечели мача

Надявам се това да ни даде малко повече сили за предстоящите битки в плейофите, каза треньорът

Любомир Минчев: Най-важното беше да се спечели мача
Берое спечели срещу Балкан с 92:84 и завърши с победа редовния сезон в Националната баскетболна. Макар този двубой да беше без значение за крайното класиране, в което Берое завърши втори, а Балкан трети, победата беше важна за самочувствието на старозагорци.
 
"След като сме победили, значи всичко накрая е завършило добре. Най-важното беше да се спечели мача, въпреки че той беше без значение за класирането. Смятам, че не започнахме много добре.
 
През първото полувреме играхме по-бавно в нападение, в защита също бяхме по-меки. Противникът ни накара да се пробудим с агресивната му защита. През второто играхме доста по-добре и по-резултатно най-вече", заяви старши треньорът на Берое Любомир Минчев.
 
На полуфиналите Берое отново може да срещне Балкан, но наставникът още не мисли за тези мачове. 
 
"И двата отбора първо трябва да стигнем дотам. Не ми се иска да давам тон в подценяване и директно да мислим за полуфинал. Първо ще играем четвъртфинал с Ямбол. Днес и двата отбора хвърлихме много усилия. Знаехме, че този мач не беше важен за класирането, а за самочувствие и психологическо преимущество. Доста се поуморихме. Бяхме и с по-къса ротация, дано това не ни изиграе лоша шега за четвъртфинала. От Ямбол имаме една обица на ухото. Хубаво е да се бие, но понякога и загубите са полезни", добави Минчев.
 
"Срещу Балкан винаги е трудно. Силите са изравнени. Мисля, че характерът е разковничето за победата във всеки мач с тях. Въпреки че мачът беше без никакво значение за крайното класиране в първенството, когато се изправим срещу тях, дори за психологическо предимство, битката е голяма. Борихме се до последно и ние, и те.
 
Радвам се, че спечелихме и се надявам това да ни даде спокойствие и малко повече сили за предстоящите битки в плейофите. Ямбол ни взе един мач тук. Знаем, че те винаги се борят докрай и няма да се предадат. В тяхната зала стават един от най-опасните отбори. Надявам се да сме много концентрирани и да излезем крайни победители от този сблъсък", каза баскетболистът на Берое Николай Стоянов.
 
"Начинът, по който започнахме мача, беше същият, по който го завършихме. По мое мнение трябваше да завършим първото полувреме с разлика от повече от 10 точки, защото играхме много добре. Това беше сериозното нещо. Искахме да изиграем един обикновен труден мач. Мислех, че играчите зад гърба ми са готови за това", коментира старши треньорът на Балкан Небойша Видич. 

 

Олимпиакос и Фенербахче поведоха в четвъртфиналните плейофи на Евролигата

Вижте подробности

ДРАМА! Берое пак с титлата при жените

Деана Стояновска заби 19 точки

Далас изравни серията с Клипърс след победа с три точки

Пейсърс отнесе Бъкс с 125:108

ОБЗОР: Спартак, Рилецо и Левски завършиха с победи редовния сезон в НБЛ

Вижте четвъртфиналните двойки и крайното класиране

Академик (Пловдив) завърши с категорична победа сезона в НБЛ

След 125:92 над Берое

ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки