ДРАМА! Славия измъкна 2:2 от Локо Пд в 92-ата минута (ВИДЕО+СНИМКИ)

Гостите разковаха гредите, преди Чунчуков да ги накаже

ДРАМА! Славия измъкна 2:2 от Локо Пд в 92-ата минута (ВИДЕО+СНИМКИ)
Славия измъкна 2:2 срещу Локомотив Пд в домакинството си от група "Б" на втората осмица в първенството. "Белите" стигнаха до равенството с попадение на Цветелин Чунчуков в добавеното време. Тимът на Златомир Загорчич беше на секунди от това да допусне пореден обрат. В миналия кръг "белите" поведоха с 2:0, но загубиха с 2:3 от Септември. Тогава босът на "белите" се закле, че няма нищо нечестно в този двубой и е готов да прати всичките си играчи на детектор на лъжата. В дните след мача трима от играчите бяха освободени.
 
Равенството отложи развръзката в групата. Локомотив води с 38 точки, две повече от "белите". В последния кръг пловдивчани приемат Септември, а Славия гостува на Дунав. Победителят ще играе за разпределение на местата от 7-о до 10-о с Ботев Враца. Вторият ще срещне Етър.
 
 
 
В днешния мач домакините поведоха още в 5-ата минута. Чунчуков вкара с удар от границата на наказателното поле. Попадението е осмо за нападателя този сезон. Четвърт час след началото Йомов беше изведен от Карабельов. Ударът му обаче мина над вратата.
 
Пловдивчани можеха да си отбележат куриозен автогол в 23-ата минута. Пробив на Йомов отдясно завърши с центриране, а Луков изби топката в тялото на Стивън Езе. За късмет на двамата кълбото излезе в ъглов удар. Малко след това Димитър Велковски шутира от пряк свободен удар, но топката разтресе горната греда. Последва добавка на Радослав Кирилов, но изстрелът му беше блокиран.
 
 
В 35-ата минута Димитър Илиев изравни резултатът. Нападателят на гостите беше изведен фронтално срещу Георги Петков и технично го прехвърли за 1:1.
 
В началото на второто полувреме Чунчуков пропусна да вкара втори гол за "белите", а в 54-ата минута Локомотив стигна до пълен обрат. Ожболт надбяга защитата отляво и подаде назад към границата на наказателното поле и Елитон стреля по земя в десния ъгъл на Петков, който не реагира - 1:2.
 
 
Гредата спаси домакините от трети гол в 74-ата минута. Ударът на Ожболт се отби в десния страничен стълб. Осем след това Ожболт отново уцели гредата.
 
Така се стигна до 92-ата минута, когато Цветелин Чунчуков се възползва от грешка в защитата на съперника и изравни с хубав удар.
 
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
СЛАВИЯ: 1. Георги Петков, 25. Ертан Томбак, 15. Александър Станисавлевич, 38. Милен Гамаков, 19. Димитър Велковски, 8. Славчо Шоколаров, 10. Янис Карабельов, 35. Георги Йомов, 14. Дарко Тасевски, 11. Радослав Кирилов, 9. Цветелин Чунчуков
 
ЛОКОМОТИВ ПД: 71. Мартин Луков, 15.  Димитър Везалов, 6. Стивън Езе, 50. Йосип Томашевич, 91. Абделхаким Нур Буна, 61.  Елитон, 20. Милош Петрович, 7. Момчил Цветанов, 10. Парвиз Умарбаев, 12. Ален Ожболт, 14. Димитър Илиев
 
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен (ВИДЕО)

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави (ВИДЕО)

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Мижав интерес към ЦСКА - Левски

Билети продължава да има и за четирите сектора

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Николай Костов обяви кой ще пази срещу ЦСКА

Вратарят няма право на грешки, допълни треньорът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки