Милен Радуканов вариант за треньор на Царско село

Награждават столичани с купата за първото място днес

Милен Радуканов вариант за треньор на Царско село
Днес е денят X за бъдещето на старши треньора Никола Спасов начело на новака в Първа лига Царско село.
 
Още преди време стана ясно, че на 1 май наставникът трябва да обяви пред собственика Стойне Манолов дали ще продължи да води отбора и през следващия сезон. Наставникът изведе столичния тим до промоция за елита предсрочно, но може и да не остане на поста.
 
На този етап двете страни не са постигнали договорка за условията по новия договор на Спасов. Според запознати треньорът е очаквал по-добри финансови параметри, но и би бил изкушен при оферта от чужбина. 60-годишният Спасов вече е работил зад граница - през пролетта на 2018 г. беше за кратко в казахстанския Къзължар. Наставникът обаче не се задържа дълго. В началото на треньорската си кариера той е бил на кормилото на испанския Верин и португалския Имортал, а на 3 пъти води и македонския Брегалница Щип.
 
Днес от 17:00 часа Царско село приема Арда в изтеглен мач от 27-ия кръг и след двубоя се очаква да стане ясно ще има ли отборът нов треньор. Според запознати опция за нов наставник е Милен Радуканов. Той бе забелязан наскоро на двубой на Царско село. Спасов със сигурност ще остане до края на сезона, но вероятността да продължи и в Първа лига не е много голяма.
 
След мача с Арда днес пък ще стане официалното награждаване на Царско село със златните медали и купата за първото място. Клубът вече обяви, че двамата братя Йордан u Веселин Миневи остават и за следващия сезон. Същото важи и за Георги Андонов. Голмайсторът на тима и на Втора лига Георги Минчев има договор за още една година и няма да бъде пуснат без трансферна сума. Стадионът пък ще претърпи ремонт, за да вземе лиценз за елита.
 
Треньорът на Арда Стамен Белчев заяви преди днешния мач: 
 
"Гостуваме на най-добрия отбор в групата. Искаме да покажем, че заслужаваме повече като актив в класирането. Дано нашата игра да се получи, както сме го планирали като стратегия", каза Белчев пред "Тема спорт". Той не може да разчита единствено на контузения Деян Лозев.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки