МАНЧЕСТЪР СИТИ ГО НАПРАВИ! Титлата е на 90 минути (ВИДЕО+СНИМКИ)

Магическо изпълнение на Компани съхрани преднината на „гражданите” пред Ливърпул

МАНЧЕСТЪР СИТИ ГО НАПРАВИ! Титлата е на 90 минути (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Сити стигна до изключително важна победа с 1:0 над Лестър в предпоследния кръг на Премиър лийг. Така „гражданите” отново са с точка пред Ливърпул и са само на победа от защита на титлата във Висшата лига. Успехът, който бе постигнат много трудно,  е 13-и пореден за тима на Пеп Гуардиола в първенството. Единственият гол в мача отбеляза Венсан Компани в 70-ата след брилянтен удар извън пеналта. Сити е първи в класирането с 95 точки, а Ливърпул е втори с 94. Така титлата в Англия ще се реши в последния кръг  - „гражданите” имат гостуване на Брайтън, а Ливърпул е домакин на Уулвърхемптън.

Лестър удържа първоначалния домакински натиск, а в 8-ата минута навременен шпагат на Компани след удар на Перейра предотврати опасност за Едерсон.



В 11-ата Уокър направи страхотен пас в наказателното поле, Фил Фодън спря на гърди с гръб към вратата, бързо се извъртя и стреля силно, но прати във вратаря на „лисиците”.

Тилеманс пробва далечен удар, с който не затрудни Едерсон в 14-ата.

В 31-ата дойде най-чистото положение за първата част. При центриране от корнер Серхио Агуеро засече с глава на близката греда, топката срещна напречната греда, Каспер Шмайхел обаче успя да реагира и от самата голлиния извади кълбото.



Няколко минути по-късно Давид Силва засече в движение отбита топка, Агуеро не успя да отклони кълбото, което мина покрай левия страничен стълб.

Динамиката се запази и след почивката, като отново „гражданите” бяха по-активни в атака в първите минути. В  48-ата Бернардо Силва направи добър пробив отдясно, но завършващият му удар нямаше необходимата точност и извади в аут.



В 52-ата Кайл Уокър центрира  в наказателното поле,  където Давид Силва отклони, а Стърлинг от малка дистанция би слабо с глава.

Шест по-късно Гюндоган завърши атака на Сити със силен диагонален удар, а топката отново не пожела да посети мрежата зад Шмайхел и премина опасно близо до десния страничен стълб.

В 60-ата домакините имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Стърлинг, но Майк Дийн прецени, че няма нарушение на правилата.



Страхотен пробив на Магуайър в 63-ата завърши с пас за Мадисън, който обаче реши да шутира от дъгата на наказателното поле и прати покрай вратата.

В 69-ата, при поредна атака на домакините,  топката мина покрай няколко бранители на Лестър, Агуеро успя да се пребори с Еванс и нанесе удар, но Шмайхел бе излезнал и успя за пореден път да опази мрежата си суха.



Минута по-късно стражът на „лисиците” нямаше никакъв шанс при мощен шут на Венсан Компани, който прати неспасяемо в горния ляв ъгъл за 1:0.

Домакините продължиха с офанзивните си действия в търсене на втори гол, който да донесе спокойствие, но Лестър се бранеше добре и не допусна повече грешки.  В 87-ата „лисиците” дори имаха възможност да стигнат до равенство, но Ихеаначо би много неточно от границата на наказателното поле.



Двубоят завърши при резултат 1:0 за „гражданите”, които са на един мач от втора поредна титла в първенството.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки