Барса приключи сезона с реми и гол №50 за Меси във всички турнири (ВИДЕО)

"Каталунците" стигнаха само до 2:2 срещу Ейбар

Барса приключи сезона с реми и гол №50 за Меси във всички турнири (ВИДЕО)

Испанският шампион Барселона завърши наравно 2:2 с Ейбар в последния мач от Ла Лига този сезон. "Каталунците" излязоха с доста резерви, но това не попречи на звездата им Лионел Меси да отбележи два гола, с което да покачи головата си сметка във всички турнири през кампанията на точно 50.

Преди началото на срещата домакините показаха голямо уважение към съперника си и направиха шпалир на победителя в Примера дивисион.

Иначе Лео Меси отправи първия си изстрел още в 4-ата минута, но домакините веднага отговориха с опасност пред Силесен. Въпреки равностойната игра баските нанесоха първия удар. В 20-ата минута Кукурейя шутира с левия крак и Силесен не се намеси по най-добрия начин, след което кълбото спря в мрежата му.

Малко след това холандският страж спаси сигурен гол от аналогична ситуация, но в 31-вата Меси взе нещата в свои ръце и изравни след отличен пас на Видал.

Секунди по-късно аржентинецът добави още едно попадение - пак след ситуация сам срещу вратаря. Този път положението беше преразгледано от ВАР за засада, но такава не беше регистрирана и "лос кулес" поведоха с 2:1.

Съставът на Валверде обаче не съумя да запази преднината си до полувремето, защото секунди преди почивката вратарят Силесен допусна втора грешка и Де Бласис го наказа с далечен прехвърлящ шут за 2:2.

След подновяването на играта до нови голове не се стигна, а опасните удари по посока и на двете врати липсваха. Орелана стреля на няколко пъти около 50-та минута, но без да застраши Силесен, а след час игра изстрел с глава на Пике мина покрай вратата. В самия край пък Карлес Перез имаше шанс да спечели мача за Барса, но отново ударът беше неточен. 

Така Барселона завършва шампионския си сезон с 87 точки, докато Ейбар остава 12-ти с 40 пункта по-малко. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки