Кой ще е печеливш между Септември и Дунав?

Един от двата тима ще запази елитния си статут, другият отива на бараж

Кой ще е печеливш между Септември и Дунав?

 Отборите на Септември (София) и Дунав излизат днес от 20:00 часа на стадион "Васил Левски" в реванш от плейофа за оставане в Първа лига. Столичният тим се наложи с 1:0 в Русе, но "драконите" не са се предали и се надяват да спечелят в София. Победителят от двойката ще запази елитния си статут, а загубилият ще се изправи срещу един измежду Монтана и Арда (Кърджали) в директен спор за място сред най-добрите.

 
Септември отново ще разчита най-вече на звездата си Кристофър Мандиангу. Бившият юношески национал на Германия отбеляза единствения гол в първия мач, а от клуба ще се постараят да го задържат и за новия сезон. Опитният Борис Галчев ще дърпа конците в средата на терена, а Здравко Димитров и Асен Чандъров също ще търсят пролуки в противниковата защита. 
 
 
 
Аут заради наказание е треньорът Христо Арангелов и на пейката ще е единствено Мариян Христов. Той заяви, че отборът няма да брани крехкия си аванс, а ще атакува и ще се стреми да постигне нова победа.
 
Септември е в добра форма в най-важната част от сезона и няма загуба в 7 поредни мача - 4 победи и 3 равенства. За последно столичани загубиха на 16 март - 0:6 от Лудогорец. Дунав пък се представя стабилно далеч от дома през последните седмици. Русенци не допуснаха поражение в нито едно от 4-те си най-скорошни гостувания и неизменно успяваха да се разпишат. 
 
 
 
Наставникът Людмил Киров е оптимист, че отборът ще реализира положенията си и ще постигне необходимия резултат, с който да финишира на 11-ото място и да се спаси от изпадане. Лошата новина за него е, че няма да може да разчита на крилото Светослав Ковачев. Преотстъпеният от Лудогорец талант е наказан за натрупани картони. Тримата в предни позиции за Дунав ще са Исмаил Иса, Божидар Васев и Драгош Фирцулеску.
 
Дунав игра в баражите за оставане в Първа лига и през миналия сезон. Тогава отборът завърши на 12-о място в крайното класиране, но се спаси след победа с 2:1 над Царско село.  
 
Плейоф за оставане в Първа лига:

СЕПТЕМВРИ - ДУНАВ (в първия мач 1:0)

Вероятни състави:

СЕПТЕМВРИ (4-1-4-1): Я. Георгиев; Стоичков, Бенга, Дюлгеров, Глишич; Ф, Алвеш; Сахити, Галчев, Чандъров, З. Димитров; Мандиангу
Старши треньор: Х. Арангелов
ДУНАВ (3-4-3): Макенджиев; Динков, М. Ковачев, Мунин; Инкоом, Попадийн, Д. Димов, Исаевски; Фирцулеску, И. Иса, Б. Васев
Старши треньор: Л. Киров
 
СЪДИЯ: Николай Йорданов
СТАДИОН: "Васил Левски"
НАЧАЛО: 20:00 часа
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки