Жеферсон: Целта ни са славни евровечери

Стоичков ми обясни колко велик е ЦСКА, разкри бразилецът

Жеферсон: Целта ни са славни евровечери
Левият бек на ЦСКА Жеферсон даде голямо интервю пред бразилската медия О Tempo, в което говори за престоя си в България, първенството, целите пред клуба и срещата си с Христо Стоичков.
 
ЗАЩО ИЗБРА ЦСКА
Бях във ваканция, след като сезонът ми с Витория Байя беше приключил. Тогава мениджърът ми започна да говори за възможността да премина в България. Запознаха ме с проекта и в крайна сметка приех. ЦСКА е огромен клуб, с най-големите успехи в страната, и не се поколебах да кажа "Да". Когато пристигнах, имаше двама бразилци - Енрике и Каранга. Вече се познавах с Енрике от школата на Интернасионал. Веднага след като продадоха Каранга в Китай пък дойдоха други двама сънародници - Мауридес и Евандро. Сега останахме аз, Енрике и Евандро. Клубът има преводач, който ми помага много. Когато имам нужда да купя нещо, да ползвам банката или да реша някой дребен проблем, той винаги е на линия.
 
ВПЕЧАТЛЕНИЯТА ОТ БЪЛГАРИЯ
Проектът, който ми показаха, се изпълни напълно. Не само като пари, но и като настаняване. Не мога да се оплача от нищо. А и държавата е приятна за живеене. Страната е тиха и е евтино. Тук живея със своя брат и братовчед. Те дойдоха, за да не съм сам, а в Бразилия остана детето ми. Реших да премина в ЦСКА не само защото проектът е добър, но и защото това е подходяща витрина за мен. Моята амбиция е да печеля трофеи и да пишем история след дългите години без титла. В ЦСКА има и няколко играчи от националния отбор. България винаги ще бъде в сърцето ми и се надявам страната отново да участва на Световно първенство. Хората тук ме приеха много добре и цял живот ще съм им благодарен.
 
УСЛОВИЯТА В КЛУБА
Получавам добра заплата, но разликата с Бразилия не е особено голяма. Плаща се точно на датата, покриват се всички изисквания, което не е нещо, което ме изумява. Никога не съм бил човек, когото можеш да впечатлиш с пари. Разбира се, те са необходими, за да живееш, а и имам семейство, което трябва да издържам. Но аз не се интересувам толкова от парите, колкото от това каква следа ще оставиш.
 
БЪДЕЩЕТО
През този сезон успяхме да влезем в битка за титлата до последно. Нашият състав е млад, даже мисля, че по средна възраст сме сред най-младите отбори в първенството. Имаме всичко необходимо, за да продължим успешно своето развитие като клуб. А голямата ни цел е да върнем славните евровечери на ЦСКА. Отборът е играл със сериозен успех на международната сцена. Миналата година участвахме в Лига Европа, а сега сме амбицирани да се представим още по-силно.
 
ЗА СТОИЧКОВ
Когато Стоичков се прибере в България, животът буквално спира. Хората тук го обожават. Той е считан за най-добрия футболист в историята. Имах удоволствието да го срещна, успяхме да поговорим. Стоичков ми обясни колко велик е ЦСКА и колко много позитиви може да извлечем, ако спечелим титлата. Стоичков също така ми каза, че съм важна част от реконструкцията на отбора.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки