Селекционерът на Косово: Излизаме за победа срещу България

"Да играем в София няма да е никак лесна работа", заяви Бернар Шалан

Селекционерът на Косово: Излизаме за победа срещу България

Селекционерът на Косово - швейцарецът Бернар Шалан показа спокойствие и позитивизъм преди утрешната европейска квалификация срещу България. И двата отбора имат по две точки, като България е с три мача. Срещата през март в Прищина завърши 1:1.

"Никога не казвам състава пред журналистите преди да говоря с футболистите. Ще им дам състава утре. Да, ние играхме през март с България, тогава с друг треньор и с някои различни футболисти. Но България наистина смени треньора и това доведе до смяна на системата на игра. Но бих казал, че България е един много труден отбор. Вече каза, че вече ще се опитаме да играем нашата си игра с нашата философия. Но във всеки мач се опитваме да адаптираме прекалено нашата философия спрямо опонентите. България наистина е много труден отбор за нас.

"Вече гледах мача с Чехия. Получи се много здрав, много интензивен мач. Чехия също е много силен отбор. И за нас е ясно, че да играем в София, няма да е никак лесна работа", коментира той.

"Очакванията ми са същите, каквито са били - да спечелим. Изпитвам уважение към противника, знам точно какво представлява България. Познавам и треньора, който е работил в Швейцария. Но аз повтарям- знам класата на България, ние играем като гости и това няма да е лесно. В първата среща България поведе, беше здрава битка, ние изравнихме и след това опитахме и да спечелим. Но повтарям ще играем нашата игра и ще се опитаме да наложим нашата философия. Някога не се получава, но се опитваме. Попитан какво е състоянието на Флорент Хадъргьонай и дали има шанс да играе, Шалан отговори: "Не съм казал, че не е готов или здрав, просто за два месеца е играл само 90 минути. И не е лесно да има рефлекса на играещ редовно футболисти. И не е лесно да се играе за националния отбор с темпо, каквото се изисква.

Следващият въпрос беше каква ще бъде настройката на Косово- дали по-офанзивно или по-дефанзивно настроени на терена.

"За мене не е въпрос на дефанзивна или офанзивна постройка. Никога не бих казал на отбора ние играем като гости, стоим си отзад и не атакуваме. Не е такъв нашият отборен манталитет. И ние няма да променяме философията, си. Разбира се, когато сме без топката, ще се защитаваме. Но няма да порменяме постройката. Можем да играем 4-3-2-1, може да играем 4-4-2, възможно е, но няма да слагаме повече халфове например. Но това не означава по-офанзивно или по-дефанзивно. Проблемът не е в атаката, а в мотивацията в атаката и от мотивацията да се връщаме в защита.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки