СКАНДАЛ! Осъдиха бивш нападател на ЦСКА да лежи в затвора!

Футболистът не плаща редовно издръжката на 6-годишната си дъщеря

СКАНДАЛ! Осъдиха бивш нападател на ЦСКА да лежи в затвора!

Регионалният съд на Тристеза в Порто Алегре, Бразилия, е одобрил в петък искането за арест на бившия футболист на ЦСКА Мауридес, съобщава журналистът Филипе Дуарте.

 
Нападателят, който сега играе в Китай, дължи издръжка за шестгодишната си дъщеря. Състезателят ще трябва да изтърпи 30-дневно наказание под "домашен арест". Той няма да влезе зад решетките поради липсата на „свободни места” в затворите в този щат.
 
„Още не съм получил решението. Чувал съм за него, но процедурните срокове все още не са отворени. Вероятно ще обжалваме, защото клиентът ми не е получил лично призовката, което според нас е съществено изискване за спазването на правилата”, сподели адвокатът на Мауридес – Леонел Фалкао.
 
Това не е първият път, когато 25-годишният футболист получава подобно наказание от съдилищата в Бразилия. През май 2018-а година, когато играеше за португалския Белензеш, му е наложено сходно наказание. Въпреки това, когато свърши сезона с Беленензеш, той се завърна в Бразилия и изчисти случаите и отново придоби паспорта си. Сега, според бележка, публикувана на уебсайта на Съда, вече е определена глоба от 9 хиляди реала, но спортистът отново е спрял да я плаща, продължава Gauchaz.com.
 
„Факт е, че Мауридес има дълг, но спорният въпрос са заявените стойности. Освен това има и дълг, защото Мауридес получава заплати за три или четири месеца. Говорихме с него в неделя и той ми каза, че веднага щом ги получи, ще се изчисти с дъщеря си”, обясни още юристът на бившия играч на българския тим.
 
От март месец футболистът играе в китайския Чанчун Шанхи във втрото ниво на китайския футбол. За един полусезон на "Българска армия" Мауридес бързо се превърна в любимец на "червените" фенове, след като отбеляза 13 попадения в 25 двубоя от Първа лига и Купата на България.
 
„Бях наясно с твърденията на колегата, който защитава спортиста. Според мен не е правдоподобна тази теория, тъй като само по себе си, оправданието не несериозен. Той може и да не получава заплата четири месеца, но през това време детето не спира да се храни, да носи облекло, учи, не оставя настрана здравето си, наред с другите разходи за препитания. Също така считам, че е невъзможно да се обжалва решение, което е взето от Съда на Рио Гранде до Сул, тъй като личните призовки на спортиста вече са били изслушани и той е бил запознат дълго време със задължението си за храната на детето”, споделя адвокатът на детето и бившата съпруга на Мауридес – Тиаго Алмейда.
 
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки