СТРАХОТНО! България обърна Германия в последния си мач в Бразилия (ВИДЕО)

Драма и пет гейма донесоха успеха на волейболистите

СТРАХОТНО! България обърна Германия в последния си мач в Бразилия (ВИДЕО)
Волейболните ни национали записаха победа в последния си мач от Лигата на нациите в Куяба (Бразилия). Така българите прекъснаха черната си серия от 4 поредни загуби в турнира.
 
Момчетата на Силвано Пранди се пребориха за пълен обрат и от 0:2 стигнаха до крайното 3:2 (26:28, 18:25, 25:23, 25:19, 15:10) срещу Германия в мач, игран тази нощ в пред около 4000 зрители зала "Аецин Токантинс".
 
Така "лъвовете" продължават да са на 12-о място във временното общо класиране с 4 победи, 8 загуби и 10 точки. 
 
В последния, 5-и уикенд, от груповата фаза на Лигата, България ще бъде домакин на турнира за двубоите от Група 18. Мачовете ще се играят в зала "Колодрума" в Пловдив, където нашите ще излязат срещу лидера в подреждането Иран, САЩ и Сърбия.
 
Германия пък остава на 14-о място в таблицата с 2 победи, 10 загуби и 8 точки. Този уикенд Бундестимът също ще бъде домакин на турнир в Лайпциг, но в Група 20, като ще спори със световния шампион Полша, Япония и Португалия.
 
 
Началото на първия гейм беше по-добро за българите, които поведоха с 2:0 след грешка на Бундестима и атака на Цветан Соколов. Последва равенство при 3:3 след две атаки на Симон Хирш. Играта продължи точка за точка до първото техническо прекъсване, което дойде при 8:7 за България след сервис в аут на опитния Маркус Бьоме. Разликата постепенно нарасна до 12:9 след атака в аут на Антон Бреме и отлична проява на мрежата на Цецо Соколов. Прекъсването, което поиска треньорът на Германия Андреа Джани, даде резултат и Бундестимът намали изоставането си до 14:13 след атака на Кристиян Фром и силен ас на Хирш и даже обърна до 16:14 след аут на Мартин Атанасов последван от контра през центъра и блокада на Бьоме. Последваха атака на Цецо Соколов и страхотен блок на Атанасов и 16:16. Равностойната игра между двата тима продължи до 21:21, след което германците поведоха с 23:21 след две мощни атаки на Фром. България, все пак, спаси два геймбола и изравни при 24:24 след две успешни атаки на Цецо Соколов. Борбата за всяка точка продължи, но в крайна сметка Германия измъкна гейма с 28:26 след атака на Рубен Шот и блокада на Антон Бреме.
 
И втората част тръгна равностойно до 3:3, след което Германия дръпна с 6:3 след три последователни контри на Кристиян Фром и Симон Хирш, което накара Силвано Пранди да вземе тайм-аут. Въпреки това, техническата пауза дойде при 8:4 за Бундестима. Разликата нарасна до 10:5 след отлична блокада на германския разпределител Ян Цимерман, а след това набъбна до 14:7 след ас на Цимерман. Второто техническо прекъсване пък дойде при 16:8 след контра блок-аут на Фром. Германия запази предимството си до 20:12 след грешка от сервис на влезлия като резерва за българския тим Радослав Парапунов, като междувременно Силвано Пранди пусна в игра и други играчи от резервната скамейка като Мартин Иванов и Владимир Станков. Все пак, Бундестимът спокойно затвори гейма в своя полза при 25:18 след поредна атака на Хирш.
 
 
Третия гейм също стартира равностойно до 3:3, след което германците поведоха с 6:3 след атака на Давид Зосенхаймер, който започна на мястото на Кристиян Фром, последвана от две контри на Симон Хирш. България веднага изравни при 6:6 след две отлични блокади на Мартин Атанасов и Красимир Георгиев. Техническата пауза пък дойде при минимална преднина за Бундестима - 8:7 след сервис в аут на Краси Георгиев. Равностойната игра продължи до 10:10, след което България дръпна с 12:10 след две атаки в аут на Антон Бреме и Давид Зосенхаймер. Играта продължи точка за точка до 16:14 за "лъвовете" след сервис в аут на Зосенхаймер. Грешка в атака на германците - 17:14 и тайм-аут за Андреа Джани. Въпреки това, последва страхотна българска блокада на Светослав Гоцев - 18:14 и второ прекъсване за Джани. Постепенно Германия успя да намали пасива си до 18:19 след атака на Рубен Шот и контра на резервата Ноа Бакспьоолер, а след това дори стигна до равенство при 21:21 след блокада на Маркус Бьоме. България, все пак, стигна до геймбол при 24:22 след две грешки на Бундестима, след което спечели гейма с 25:23 след сервис в аут на Зосенхаймер и намали изоставането си на 1:2.
 
Четвъртата част започна напълно равностойно до първото техническо прекъсване, което дойде при 8:7 за България след силна и успешна атака на Цецо Соколов. Разликата нарасна до 11:8 след ас на Мартин Атанасов и атака в аут на Симон Хирш. Независимо от прекъсването за Андреа Джани, преднината на "лъвовете" стана 13:9 след страхотен единичен блок на Краси Георгиев. България запазиха предимството си до 16:13 след атака в аут на Рубен Шот. Резултатът стана 18:14 след отлична контра на Цецо Соколов, а след това 20:15 след перфектна контра-пайп на Атанасов. "Трикольорите" продължиха да играят спокойно и спечелиха гейма с убедителното 25:19 след бомбена атака на Розалин Пенчев, с което вкара срещата в тайбрек
 
 
Петия решителен гейм тръгна по-добре за българите, които поведоха с 4:1 след страхотна блокада на Светослав Гоцев и атака в аут на Кристиян Фром. Разликата се запази до смяната на полетата, която дойде при 8:5 за "лъвовете" след фантастична атака-пайп на Розалин Пенчев. Преднината на България стана 10:6 след пореден отличен блок на Гоцев, което принуди Андреа Джани да вземе тайм-аут. Независимо от това, нови две блокади на Гоцев и 12:6. В крайна сметка България спечели тайбрека с 15:10 след блок-аут на Цецо Соколов, а с това и мача с 3:2.
 
Най-полезен за българския тим отново беше Цветан Соколов с 21 точки (1 блок, 1 ас и 56% ефективност в атака) за победата. Мартин Атанасов (2 блока, 1 ас и 57% ефективност в атака) и Розалин Пенчев (48% ефективност в атака) добавиха по 11 точки за успеха. Трябва да се отбележи и отличната игра на центровете Светослав Гоцев (3 блока и 67% ефективност в атака) и Красимир Георгиев (6 блока! и 50% ефективност в атака), които завършиха с 9 и 8 точки.
 
За германците Кристиян Фром реализира 19 точки (1 ас и 58% ефективност в атака). Симон Хирш се отчете с 15 точки (2 блока, 2 аса и 29% ефективност в атака), но и това не помогна за победа.

 

Симеон Николов: Играя своята игра

Вижте какво каза младият разпределител на Левски

Попов: Среброто не е утеха

Треньорът на ЦСКА поздрави Левски за титлата

Николай Желязков: Тези деца играха като мъже

Треньорът на "сините" със силни думи след триумфа

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки