Тим от Трета лига надви германци в Албена

Устрем Дончев прави дебютен сезон в Североизточната трета лига

Тим от Трета лига надви германци в Албена

 Тимът на Устрем /Дончево/, който при дебютния си сезон в Североизточна трета лига придоби право и през есента да се състезава в третото ниво на футбола в България, започна по оптимистичен начин лятната подготовка. Представителят на Oбщина Добричка загатна още след първите си тренировки, че смята да надгражда постигнатото и да вдигне летвата по отношение на резулатите в предстоящия шампионат. В потвърждение дончевци удариха в първата си лятна контрола аматьорски състав от Германия. Отборът от добричкото предградие се наложи с 4:1 над представителите на Кевелар от едноименния град в Германия.

 
Приятелският мач се състоя на стадиона в Оброчище, като гостите, които определено бяха в отпускарско настроение, поддържаха равновесието на игралното поле до почивката, завършило при резултат 0:0. През второто полувреме дончевци, водени от Димитър Димитров, заиграха далеч по-съсредоточено и резултатът не закъсня. Набързо символичните домакини взеха солидна преднина след точни завършващи удари на Емилиян Димитров, Атанас Германов, Димитър Пенчев и автогол на бранителя на гостите Ивайло Георгиев. Последният бе и главен инициатор за провеждане на срещата, тъй като е бивш състезател на Устрем, а от няколко години работи и живее със семейството си в Германия. Все пак непримиримите немци достигнаха до почетен гол в заключителните минути на двубоя. 
 
Треньорът на Устрем заяви след последния съдийски сигнал, че победата е добър знак за началото на сезона. "Контролата бе първа за нас, като определено повиши настроението и амбициите ни за предстоящото първенство на североизток. Вече имаме опит зад гърба си и определено сме ориентирани в обстановката, ако трябва да върнем лентата и да си спомним ситуацията година по-назад във времето. Неслучайно започнахме по-рано подготовка, определено няма да изоставаме по отношение и на селекцията. Ядрото на отбора от миналата година се запазва, а наред с това смятаме да ангажираме поне две попълнения с опит, които да вдигнат нивото на конкуренция и на отбора като цяло. Развитие по темата ще има в близките дни, когато ще обявим имената на новопривлечените.
 
Иначе имаме изготвена програма за контроли, която ще се стремим да следваме, предвид направените предварителни уговорки. Визирам съставите на Калиакра (Каварна), Орловец (Победа), Тополи и Белослав от Варненска област. Преди тези спаринги, които е предвидено да се състоят след средата на идния месец, още на 14 юли може да се изправим срещу украинци, които са избрали да отседнат в база в Кранево", заяви пред "Добрич Онлайн" наставникът.
Митов: Характерът ни победи

Треньорът доволен след 1:1 в Дупница

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Легенда на Спартак Вн с емоционален призив към феновете на тима

Асен Михайлов отправи ясно послание към всички симпатизанти на отбора

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки