Хубчев в Кипър: Левски винаги е фаворит! (ВИДЕО)

„Очаква ни много тежък мач“, предупреди наставникът на „сините“ преди сблъсъка с АЕК в Ларнака

Хубчев в Кипър: Левски винаги е фаворит! (ВИДЕО)

"Наличието на толкова много испанци в състава на АЕК предразполага към определен стил. Това е отбор, който е дисциплиниран и играе футбол. Очаква ни много тежък мач, като прибавим климатичните условия."

Думите са на Петър Хубчев преди мача на Левски срещу АЕК в Ларнака от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Треньорът на „сините“ изрази увереност в своите футболисти и коментира последните трансфери, както и факта, че съперникът на тима му не е допускал гол на международната сцена на своя “АЕК Арена” след официалното откриване на стадиона през октомври 2016 година. В осем двубоя от предварителните кръгове на Лига Европа кипърският отбор има седем победи и едно реми с голова разлика 21:0.

„Статистиката малко интересува футболистите и треньорите. Едва ли това ще притесни самите футболисти. Трябва да се замислим върху силата на отбора. Всяка традиция е затова - да се нарушава. Алар и Мазурек дойдоха при нас неподготвени. Със сигурност не са готови за 90 минути, но тренират много сериозно. Колкото и да са неподготвени, тези момчета ще дадат всичко от себе си, ако се наложи. С който и противник да играем, за мен фаворит са нашите футболисти. Уважаваме АЕК, но за мен фаворити са тези момчета, с които сме тук. Познавам достатъчно добре целия отбор на АЕК", каза той.

"Буквално преди да се качим в автобуса, ми беше казано, че (Ивайло) Найденов има някакъв вирус. Няма какво да съжаляваме. В последните дни хората в клуба направиха всичко възможно тези два трансфера да станат факт. Единият футболист, който е с нас, доколкото разбрах, вече има жълта карта и ще може да играе. Другият е в София. Всички други футболисти са здрави и са на разположение. Щом играчите са в Левски - това са футболистите, които сме искали. Няколко пъти съм заявявал, че за нас всяка тренировка е важна. Нека изчакаме и последното занимание, но мисля, че нещата около състава са ясни", посочи Хубси.

"Нормално е да има размяна на любезности между треньори и отбори. Не смятам, че някой от съставите има предимство. Това са неща, които малко ме интересуват. Едва ли ще ни подлъже, че сме почнали с мачовете от първенството. Най-хубавото при този трансфер (Насиру Мохамед) е, че идва от първенство, което се играе. Гледал съм го. За мен тогава той игра на по-различна позиция. Имам информация, че той се подвизава на две или три позиции. Това дали утре ще започне като титуляр, мога да го кажа след днешната тренировка. Най-хубавото е, че той може да играе 90 минути. Станислав Костов има проблеми от месеци. Стиска зъби и дава толкова, колкото може. Щом е в отбора - сме преценили, че може да помогне с каквото може", допълни треньорът на Левски.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки