Стойчо Стоев: Лудогорец тепърва ще разкрива потенциала си

Треньорът обяви кой футболист ще играе ключова роля в тима

Стойчо Стоев: Лудогорец тепърва ще разкрива потенциала си
Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев даде интервю за официалния сайт на клуба ден след мача с Валур в Рейкявик от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Шампионите направиха 1:1 срещу исландския първенец и запазват добри шансове за класиране в следващия кръг, където ще срещнат отпадналия от двойката ТНС - Копенхаген.
 
- Г-н Стоев, анализирал сте мача с Валур. 24 часа след неговия край какво е мнението ви? Всички очакваха лесна победа в Исландия?
 
- Слаби съперници вече няма. Лесни победи също. Разбира се, Лудогорец бе фаворит срещу Валур и остава такъв. Не се получи това, което очаквахме заради редица фактори. Но ние имаме нашите аргументи и в четвъртък съм убеден, че отборът ще покаже истинското си лице. На всички трябва да е ясно, че в момента Лудогорец преминава през преходен период и за да видите пълния потенциал на отбора ще е необходимо още малко време. Както се казва трябва да се направят фините настройки в отбора. В момента разполагаме със страхотни футболисти на всеки един пост. Хубавото е, че имам в състава си опитни турнирни бойци и качествени нови попълнения. В момента, в който стане спойката между тях Лудогорец ще се върна на пътя на големите успехи.
 
- Как се вписват новите футболисти?
 
- Напълно според очакваното от мен. За всеки е строго индивидуално, но като цяло мисля, че те се адаптират с нормални темпове. Трябва да сме наясно, че е необходимо време, защото идват в една нова държава и едно друго първенство.  Много скоро всеки един от тях ще разкрие пълния си потенциал.
 
- Направи впечатление, че оставихте Дан Битон резерва срещу Валур. Всички очакваха той да започне титуляр?
 
- Това е треньорско решение на база на много фактори, които няма да коментирам в публичното пространство. Битон е изключителен футболист и много скоро той ще играе ключова роля в Лудогорец.
 
- Какъв е реалния потенциал на Лудогорец?
 
- В момента имаме някои колебания. Но аз гледам трезво на нещата, защото съм всеки ден заедно с тези футболисти. Виждам представянето им на тренировките. Виждам и статистиката. Потенциалът на този отбор е огромен. След като изчистим всички грешки, Лудогорец ще се хареса и на феновете, и на футболната общественост в България.
 
- Ще продължите ли да правите ротации, както не веднъж сте казвал?
 
- Обичам ротациите. Хубавото е, че разполагам с равностойни футболисти. И всеки един трябва да е готов да влезе в игра и да помогне на отбора.  Виждате че пробвах и различни схеми на игра, благодарение на широчината в състава. Все пак трябва да сме готови да реагираме във всякаква ситуация.
 
- Използвахте няколко таланти от школата в контролните и официалните мачове на Лудогорец. Ще продължите ли да разчитате на тях?
 
- Разбира се. Доминик Янков и Иван Йорданов са едни от най-големите таланти не само в школата на Лудогорец, но и в България. Следя постоянно изявите на Светослав Ковачев, както и на останалите момчета от втория отбор.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки