Димитър Николов: Искаме Бургас да е водещ в плувните спортове

Ще има историческото първо европейско първенство по водна топка за юноши до 15 години в морския ни град

Димитър Николов: Искаме Бургас да е водещ в плувните спортове

Кметът на Бургас Димитър Николов обяви пред ръководството на Европейската лига по водни спортове (LEN) и пред делегациите на 16-те държави, участници на историческото първо европейско първенство по водна топка за юноши до 15 години, че амбициите на Бургас са да се превърне в един от най-добрите градове, организиращи шампионати по водна топка от най-високо ниво.

 
„За Бургас това е първо първенство във водните спортове от такъв ранг. Със сигурност в момента ние не сме най-добрият град домакин, но ви обещавам, че ние ще станем най-добрият град, организиращ шампионати от най-висок ранг. Благодаря на всички състезатели, гости и приятели, участващи в това прекрасно състезание. Надявам се да сте останали с прекрасни впечатления от Бургас, защото това е един от градовете в страната, които имат амбиции да бъдат силни във водната топка и политиката на Общината е на всеки две-три години да изгражда по един нов басейн“, заяви Димитър Николов по време на специалната гала за участниците на първенството, провеждащо се в новоизградения модерен плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“.
 
„Изказвам специални благодарности на Европейската лига по водни спортове, на Българската федерация по водна топка за гласуваното доверие Бургас да организира първото европейско първенство по водна топка в тази възрастова група“, добави Димитър Николов.
 
Кметът на Бургас получи специален подарък – официалната топка за историческото първо европейско първенство с автографи на треньорите на всички финалисти, делегатите на LEN, съдиите и ръководителите на Българската федерация по водна топка и Европейската лига по водни спортове.
 
Членът на Бюрото на LEN Александър Шостар благодари за положените усилия и на градоначалника, и на президента на Българската федерация по водна топка Петър Петров. А след като преди шампионата бе връчил благодарствен плакет на LEN за Димитър Николов за приемането на първенството в Бургас, на галата преди финалните мачове удостои с високото признание и шефа на Българската федерация за положените усилия и работата България не само да се върне на международната карта на водната топка, но и да организира шампионати на отлично ниво.
 
„Вярвам, че всички са останали с хубави впечатления и спомени от Бургас и България – заяви Петров. – Да се надяваме, че това домакинство ще маркира един път само нагоре и напред за българската водна топка.“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки