Сензациите в пресата: Бодуров с оферта от американски тим

Лудогорец взима още един бек, Ботев (Пд) ще гони счупен бразилец

Сензациите в пресата: Бодуров с оферта от американски тим

Най-интересните теми от българската преса днес, 29 юли:

 

"24 часа": Бодуров с оферта от американски тим

 

Капитанът на ЦСКА Николай Бодуров е получил оферта от американския „Колорадо Рапидс", където да продължи кариерата си. Тимът от Западното крайбрежие на САЩ дори бил склонен да плати минимална трансферна сума за централния защитник, който вече е на 33 години. От началото на сезона Бодуров играе през мач за ЦСКА, което не е по вкуса му и това може да ускори напускането му. Плюс това офертата от САЩ е може би последният му шанс да заиграе отново в чужбина. През кариерата си благоевградчанинът има два сезона в английския Фулъм и един в датския Мидтиланд, преди да се прибере обратно в България и да облече екипа на ЦСКА.

„Колорадо Рапидс" е последен в Западната конференция на професионалната лига на САЩ и Канада и спешно търси заздравяване на защитата си. От началото на сезона отборът е допуснал в 22 мача 45 гола, което го поставя на второ място в антикласацията по този показател. Пред него е само ФК Синсинати, който има допуснати 53 попадения в 23 двубоя. „Рапидс" няма и големи шансове да попадне в плейофите, въпреки че математически още има как да влезе сред осемте най-добри на Западната конференция. По принцип ЦСКА има доста добро име зад океана. Там бяха продадени Галин Иванов, Райс Мболи, Антон Недялков и преди няколко месеца бе пратен под наем Едвин Джеси. Трансферният пазар в България се затваря чак на 6 септември, като до този момент има време да се намери и заместник на Бодуров.

В същото време новият тим в професионалната лига на САЩ Интер Маями, който е собственост на Дейвид Бекъм, обяви първите двама футболисти в историята си. Това са 19-годишните аржентинци Матиас Пелегрини и Хулиан Каранса. Отборът на Бекъм ще се включи в лигата от новото първенство, което стартира през март догодина. Дотогава двамата остават в отборите си под наем. Пелегрини бе собственост на Естудиантес, а Каранса - на Банфийлд. Двамата заемат местата на т.нар. специални млади играчи, което означава, че ще могат да вземат повече от максималната заплата в лигата от 530 000 долара, но само 150 000 от сумата важи в изчисляването на границата на заплати във всеки отбор, която е 4,24 милиона долара. Всеки тим има право и на три звезди, които могат да получават колкото си искат, но всичко над 530 000 долара се покрива от клуба.

 

„Тема спорт”: Лудогорец взима още един бек

 

Лудогорец почти сигурно ще се подсили с още един бранител до края на трансферния прозорец. Разградчани са набелязали бек от чужбина, който да засили конкуренцията при крайните защитници, където старши треньорът Стойчо Стоев има най-малко резерви. Както е известно, през това лято орлите взеха Жордан Икоко от френския Гинган. Той обаче демонстрира крайно неубедително представяне в решаващите мачове срещу Ференцварош, като имаше вина за голове и в двете срещи. Фактът, че Станислав Манолев не бе картотекиран за мачовете с Валур от Лига Европа, подсказва и доколко той може да се смята за някаква сериозна опция за титулярния състав в по-напечените мачове.

Друг от крайните защитници - бразилецът Сисиньо, пък се очаква да бъде продаден до края на август, като интерес към него не липсва. След края на миналия сезон Натанаел напусна като свободен агент u продължи кариерата си в бразилския елитен Интернасионал. Цялата пролет той бе извън първия състав на орлите. Единственият краен защитник в Лудогорец, който играе на ниво през последната година, е Антон Недялков. Той обаче реално е без алтернатива и конкуренция, като често на левия бек е пращан Сисиньо.

 

„Меридиан мач”: Ботев (Пд) ще гони счупен бразилец

 

Ботев (Пд) ще опита да се отърве от един от най-скъпоплатените си футболисти. Става дума за бразилеца Джонатан Перейра, който от доста време е контузен. Все още не е ясно, кога защитникът ще се завърне на терена. Той има травма в корема, а лекарите спорят как да бъде лекувана тя. Родните доктори настояват, че Перейра трябва да претърпи операция, а в Белгия са му назначили медикаментозно лечение. Така или иначе Джонатан не играе за Ботев, а договорът му изтича в края на сезона. Шефовете ще направят всичко по силите си, за да разтрогнат контракта на бранителя по взаимно съгласие в най-скоро време.

Междувременно стана ясно, че един от най-перспективните футболисти на Ботев Крис Добрев все още се дърпа за нов договор. Младокът е получил предложение за 3-годишен контракт, но все още не я ясно дали ще подпише. Съвсем различна е ситуацията при друг талант на клуба - Слави Шопов, който до дни ще парафира за 3 години с Ботев.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки