Сензациите в пресата: Пинто не попадна в групата за мача с Осиек

Берое освободи защитник, „Герена" шокира гостите с боклуци

Сензациите в пресата: Пинто не попадна в групата за мача с Осиек

Най-интересните теми от българската преса днес, 1 август:

 

“Тема спорт”: Пинто не попадна в групата за мача с Осиек

 

Халфът на ЦСКА Рубен Пинто изненадващо не замина с отбора за Хърватия. През последните няколко дни той е тренирал пълноценно, но в крайна сметка отпадна от групата. Люпко Петрович заяви, че португалецът според него не е достатъчно добре подготвен за мача. Пинто не взе участие в двубоите с Осиек и Славия. Преди няколко дни пък се появи информация, че в клуба е пристигнала оферта за халфа, а освен това е имал и вирусно заболяване. Пинто е чужденец №3 по шампионатни мачове за тима с 89. Той бе привлечен през лятото на 2016-а.

С ЦСКА за Хърватия не отпътува и офанзивният халф Денис Давидов, което е по-скоро очаквано. Така той няма да вземе участие в пета поредна среща, като в последните 4 изобщо не попадна и в групата. Руснакът явно има да наваксва и с физическата подготовка, тъй като във вторник се готвеше извънредно във фитнеса заедно със Стойчо Атанасов, Раул Албентоса, Иван Турицов, Енрике Рафаел и Вив Соломон Отабор.

Десният бек Стойчо Атанасов също не тръгна с отбора, като той няма и картотека за двубоите с Осиек. В София останаха още юношите Мартин Смоленски и Митко Митков, както и Енрике.

 

“Тема спорт”: Берое освободи защитник

 

Берое освободи централния защитник Никита Баранов. Естонският национал бе изгонен при загубата от Арда (Кърджали) с 1:3. Той получи червен картон в края на първото полувреме, а след почивката кърджалийци стигнаха до обрат. Действията му са вбесили старши треньора Александър Томаш. От Берое действаха светкавично и привлякоха Виктор Генев. Баранов дойде в началото на годината и въпреки че бе със статут на титуляр, не бе особено убедителен в доста от мачовете на тима.

Снощи “зелено-белите” победиха сателита си Миньор (Раднево) с 2:1 в контрола. Спарингът бе организиран заради сигурното ново попълнение - Генев, и каращия проби гвинеец Ибрахима Конте. Бранителят се отчете с гол, с който изравни резултата, а преди това гостите поведоха още в първите минути на срещата. Победното попадение за Берое реализира Юлиан Ненов, който бе изпробван от Томаш на върха на атаката след почивката.

 

„Меридиан мач”: „Герена" шокира гостите с боклуци

 

Стадионът на Левски се превърна в тема номер 1 за кипърските журналисти след официалната тренировка на тима. Те бяха шокирани от състоянието на трибуните. И най-вече мръсотията по седалките в сектор В. „Феновете ни ще се окажат в доста неприятна ситуация, която не подобава за европейски мач. Шефовете на Левски явно не се интересуват от чистотата, която е в трагично състояние", написаха те и публикуваха куп компрометиращи снимки. Президентът на тима Андрос Карапатис пък изпълни обещанието си и пристигна в София. Той присъства и на тренировката.

„Със сигурност няма да е лесно. Дойдохме тук да търсим нашата игра. Не само аз, а всеки един в защитата, ще носи голяма отговорност. Знаем, че веднага ще започнат да ни атакуват, но ние имаме план как да се справим с това", заяви Даниел Мойсов.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен (ВИДЕО)

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави (ВИДЕО)

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Николай Костов обяви кой ще пази срещу ЦСКА

Вратарят няма право на грешки, допълни треньорът

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки