България отнесе Казахстан като за последно в олимпийската квалификация

Волейболистките се пребориха за втори шанс за квота за Токио 2020

България отнесе Казахстан като за последно в олимпийската квалификация
Женският национален отбор по волейбол на България завърши по отличен начин участието си в група С от олимпийските квалификации.
 
Волейболистките ни, водени от Иван Петков, отбелязаха категорична победа над Казахстан с 3:0 (25:14, 25:16, 25:16) пред около 1000 зрители в зала "Сенчъри Линк Сентър" в Шрийвпорт-Боссиер сити.
 
Така националките ни записаха втори успех на турнира, но останаха на второ място в групата с 1 загуба и 7 точки. Победител в потока стана отборът на САЩ, който по-рано надигра Аржентина също с 3:0 гейма. Така с актив от три победи и 8 точки американките спечелиха квотата за Олимпийските игри в японската столица догодина.
 
Българските „лъвици“ не успяха да вземат виза за Олимпиадата в Токио 2020, след като се бореха до последно, но отстъпиха драматично на домакините от САЩ с 2:3 гейма в директен сблъсък за първото място.
 
Родните представителки ще имат още един шанс да се класират за Игрите, след като ще играят на европейската олимпийска квалификация в началото на 2020-а.
 
 
Селекционерът заложи на следния стартов състав: Гергана Димитрова, Мирослава Паскова, Мария Каракашева, Нася Димитрова, Петя Баракова, Мира Тодорова, Жана Тодорова (либеро).
 
Шанс за изява получиха и Елена Бечева и Мария Кривошийска, а капитанът Елица Василева получи почивка след изиграните два силни двубоя в петък и събота.Това не повлия по никакъв начин върху играта на българските момичета и те спечелиха срещата повече от убедително за малко повече от час.
 
Реализатор №1 за победата на българския тим беше Гергана Димитрова с 16 точки (2 блока и 47% ефективност в атака). Мирослава Паскова завърши с 11 точки (1 блок, 1 ас и 41% ефективност в атака). Толкова добави и Мария Каракашева (1 ас и 50% ефективност в атака).

 

Родни волейболни съдии положиха успешно изпит в международен курс

Вие сте бъдещето, обяви Любо Ганев

Любо Ганев разкри кои са отказали да играят за националния отбор

Президентът на федерацията сподели няколко имена

Бленджини: Искам отдаденост на 100%

Новият селекционер на мъжкия ни национален отбор по волейбол беше представен днес

"История на бъдещето" - филм за волейболния "Левски" с премиера на 15 май

250 фенове получават шанса да присъстват на специалното събитие с шампионите при мъжете, бронзовите медалистки при жените и съмишлениците по пътя напред

Удар за волейболистите ни: Алекс Николов аут за цялата Лига на нациите

Най-добрият млад волейболист ще се оперира от дискова херния

Официално: Левски представи Тодор Скримов

Посрещачът подписа за 3 години и коментира трансфера

Цветан Соколов вицешампион в Русия

Локомотив (Новосибирск) финишира 5-и във волейболното първенство

Трансферен удар във волейболния Нефтохимик

Вижте звездата, която привлякоха бургазлии

Симеон Николов: Играя своята игра

Вижте какво каза младият разпределител на Левски

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки