В Турция: Елитен тим пред подпис с Валери Божинов

Вижте кой е отборът

В Турция: Елитен тим пред подпис с Валери Божинов
Българският нападател Валери Божинов е много близо до трансфер в турския елитен клуб Ризеспор, съобщава днес вестник Фотомач.
 
Божинов е опция за атаката на Ризеспор, които имат проблеми в тази позиция, след като през миналата година имаха едно от най-ниско резултатните нападения.
 
"Изненадващо решение за проблемите в атаката на Ризеспор може да дойде от България. Отборът е в преговори с нападателя Валери Божинов. На 33 години в момента и 11 гола за 23 мача миналата година, той е носил екипите на клубове като Ювентус и Манчестър Сити", пише изданието.
 
"Играл за Левски, един от най-стойностните отбори в България, Божинов има опита и самочувствието да играе наравно с големите звезди на турското първенство", отбелязва вестник Караденизхабер.
 
Другата новина от Ризеспор е, че хърватският ляв бранител Дарио Мелняк е подновил договора си, а друг бранител - Джоузеф Атама, пристига под наем за една година от Истанбул Башакшехир. Именно Мелняк донесе победата на Ризеспор в първия мач за новия сезон - 1:0 като гост над Генчлербирлиги.
 
Българският вратар Здравко Здравков остави много добро име в Ризеспор, където завърши кариерата си през 2007-а година след три успешни сезона.
 
В елитната лига на турското първенство в момента има само един българин - десният бранител на националния отбор Страхил Попов. Нивото в турската Суперлига се вдигна рязко, което изтласка назад българските играчи като приоритет и в момента се привличат футболисти като Даниъл Стъридж, Райън Бабел, Макс Крузе, Робиньо, а през миналия сезон и Роберто Солдадо.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки