Латвиец призна за разговори с Левски

Не мога да кажа колко близо съм до българския клуб, заяви Максименко

Латвиец призна за разговори с Левски
Защитникът на Олимпия Любляна Виталис Максименко призна за интерес от страна на Левски към него. Медиите в Словения са убедени, че до затварянето на трансферния пазар 28-годишният бранител ще напусне клуба.
 
Латвийският национал може да играе еднакво добре в центъра на ариергарда, както и като ляв бек. Именно такъв човек търси Петър Хубчев - някой, който да бъде алтернатива и на национала Иван Горанов.
 
Максименко призна, че е искан от клуба от „Герена". Сините го желаеха още в началото на годината. Тогава те бяха водени от Славиша Стоянович, но до сделка не се стигна. В момента обаче Стоянович е наставник на играча в националния тим на Латвия.
 
"Имаше известен интерес през зимата от Левски, но нямаше конкретно предложение. Към днешна дата има разговори и слухове, но нищо не се е осъществило. Много е трудно да кажа сега колко съм близо до подпис с Левски. Ситуацията не е 50 на 50 дори. Все още съм футболист на Олимпия Любляна и имам действащ договор с клуба. Не съм получил конкретна оферта от Левски и съответно няма как да кажа, че ще подпиша", каза Максименко пред dsport.bg. 
 
Той е обвързан с настоящия си клуб до лятото на 2021 година. Така че за да го имат в редиците си, от „Герена" ще трябва да платят трансферна сума.
 
"От клуба трябва да осъществят контакт с мен, с агента ми и да обсъдим условията в отбора. Към момента мога да кажа, че се чувствам щастлив в Олимпия и искам да остана, нищо друго не мога да добавя. Да, има разговори с други отбори, които са заинтересувани от мен, но към днешна дата няма конкретни и точни предложения. Само разговори и толкова, ще видим в близко бъдеще какво ще се случи. Отново ще кажа, че се чувствам добре в Олимпия, но ако Левски проявяват по-сериозен интерес с конкретна оферта за клуба и за мен и условията ме удовлетворяват, ще видим какво ще стане", каза латвиецът.
 
Виталис Максименко е роден на 8 декември 1990 година в Рига, висок е 186 сантиметра, играе с левия крак. Преминава през школата на Сконто, преди да отиде в Даугава. В този тим го забелязва ЦСКА Москва - руснаците го взимат под наем през 2009 година, но така и не го пускат в шампионатен мач.
 
След това Максименко носи последователно екипите на Сконто, Брайтън, Йоувил, Килмарнък, ВВВ Венло, Лиепая, Матерсбург, Нечеча, преди през лятото на 2018 да отиде в Олимпия. През този сезон той има 5 мача в местното първенство, но не игра в последния кръг. От клуба твърдят, че е бил болен, но медиите в Словения са убедени, че на Виталис му предстои трансфер.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки