Локомотив Пд ще атакува мощно Ботев

Вратарска драма при „канарчетата” преди дербито на Пловдив

Локомотив Пд ще атакува мощно Ботев
Време е за дерби! Но не за вечното, а за пловдивското. Днес от 18:00 часа Локо посреща Ботев на "Лаута". На пръв поглед смърфовете са изявен фаворит в битката.
 
Те се намират в по-добра форма, вкарват много от началото на сезона, а канарчетата са без звездата си Неделев и със съвсем орязани опции в атака. В този тип мачове обаче подобни елементи остават на заден план. Ясно е, че днес водеща на терена ще е емоцията, а отборът, който остане no-концентриран, ще има по-големите шансове за успеха.
 
Интересно е да се припомни, че балансът в пловдивското дерби е напълно изравнен. Двата тима ще премерят сили за 109-и път в елитния шампионат. Те имат по 39 победи, равенствата са 30, а головата разлика е 129:129. Дали някой ще успее да разбие паритета днес? Последният спор беше във финала за купата, който Локо спечели с 1:0 с красив гол с пета на Ожболт.
 
В състава на Локо няма никакви кадрови проблеми в навечерието на сблъсъка. Всички налични футболисти са на разположение на Бруно Акрапович. Очаква се смърфовете да се хвърлят без колебание в атаки. Опитният треньор на черно-белите познава отлично съперника, така че няма да се нуждае от опознаване в началото. А Локо има достатъчен капацитет, за да създаде сериозно напрежение пред вратата на Ботев.
 
Карагерен и Ожболт ще носят острота по фланговете, а от Аралица и най-вече Димитър Илиев ще се чакат головете. Акрапович ще заложи на добре изпитаното 3-5-2, като няма да прави големи промени в 11-те спрямо загубата от Левски в миналия кръг (0:1). На върха на атаката до Аралица ще е героят за купата Ожболт.
 
Вратарска драма пък тресе Ботев (Пд) преди дербито с Локо, пише „Меридиан Мач". Спортно-техническият щаб на тима е недоволен от изявите от началото на сезона на титуляра под рамката Георги Аргилашки. В Коматево се говори усилено, че старши треньорът на тима Желко Петрович обмисля да рискува и да пусне от първата минута днес Янко Георгиев, за който това ще е дебют за „канарчетата".
 
Припомняме, че и двамата вратари, с които Ботев разполага към днешна дата, дойдоха в началото на сезона и трябваше да заместят Даниел Кайзер, който отказа да преподпише с клуба. На този етап обаче вратарският пост със сигурност не е най-добрият елемент от играта на тима. Отборът е допуснал 11 гола в 7 мача, като за част от тях вина име именно Аргилашки. 
 
В същото време Желко Петрович най-вероятно ще смени контузената звезда на тима Тодор Неделев с Александър Тонев, който ще играе като десен халф. Това ще е проблем за играча, който принципно е силен, когато оперира на левия фланг.
 
Иначе треньорът на Ботев ще заложи отново на схемата 4-4-2, като атаката на тима ще бъде поверена на тандема Перван - Виана.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки