Локомотив Пд ще атакува мощно Ботев

Вратарска драма при „канарчетата” преди дербито на Пловдив

Локомотив Пд ще атакува мощно Ботев
Време е за дерби! Но не за вечното, а за пловдивското. Днес от 18:00 часа Локо посреща Ботев на "Лаута". На пръв поглед смърфовете са изявен фаворит в битката.
 
Те се намират в по-добра форма, вкарват много от началото на сезона, а канарчетата са без звездата си Неделев и със съвсем орязани опции в атака. В този тип мачове обаче подобни елементи остават на заден план. Ясно е, че днес водеща на терена ще е емоцията, а отборът, който остане no-концентриран, ще има по-големите шансове за успеха.
 
Интересно е да се припомни, че балансът в пловдивското дерби е напълно изравнен. Двата тима ще премерят сили за 109-и път в елитния шампионат. Те имат по 39 победи, равенствата са 30, а головата разлика е 129:129. Дали някой ще успее да разбие паритета днес? Последният спор беше във финала за купата, който Локо спечели с 1:0 с красив гол с пета на Ожболт.
 
В състава на Локо няма никакви кадрови проблеми в навечерието на сблъсъка. Всички налични футболисти са на разположение на Бруно Акрапович. Очаква се смърфовете да се хвърлят без колебание в атаки. Опитният треньор на черно-белите познава отлично съперника, така че няма да се нуждае от опознаване в началото. А Локо има достатъчен капацитет, за да създаде сериозно напрежение пред вратата на Ботев.
 
Карагерен и Ожболт ще носят острота по фланговете, а от Аралица и най-вече Димитър Илиев ще се чакат головете. Акрапович ще заложи на добре изпитаното 3-5-2, като няма да прави големи промени в 11-те спрямо загубата от Левски в миналия кръг (0:1). На върха на атаката до Аралица ще е героят за купата Ожболт.
 
Вратарска драма пък тресе Ботев (Пд) преди дербито с Локо, пише „Меридиан Мач". Спортно-техническият щаб на тима е недоволен от изявите от началото на сезона на титуляра под рамката Георги Аргилашки. В Коматево се говори усилено, че старши треньорът на тима Желко Петрович обмисля да рискува и да пусне от първата минута днес Янко Георгиев, за който това ще е дебют за „канарчетата".
 
Припомняме, че и двамата вратари, с които Ботев разполага към днешна дата, дойдоха в началото на сезона и трябваше да заместят Даниел Кайзер, който отказа да преподпише с клуба. На този етап обаче вратарският пост със сигурност не е най-добрият елемент от играта на тима. Отборът е допуснал 11 гола в 7 мача, като за част от тях вина име именно Аргилашки. 
 
В същото време Желко Петрович най-вероятно ще смени контузената звезда на тима Тодор Неделев с Александър Тонев, който ще играе като десен халф. Това ще е проблем за играча, който принципно е силен, когато оперира на левия фланг.
 
Иначе треньорът на Ботев ще заложи отново на схемата 4-4-2, като атаката на тима ще бъде поверена на тандема Перван - Виана.

 

Реал Мадрид подаде жалба срещу рефера

Съдията не обърна внимание на обидите към Винисиус на мача с Осасуна

Контузиите започват да връхлитат Левски

Вижте подробности

Играчи от САЩ на проби в клуб от Втора лига

Вижте подробности

Славия загуби основен защитник преди Левски

Вижте подробности

Вратар на Локо Сф в Германия

Вижте подробности

От „Герена“ ще следят изкъсо набелязан до края на сезона

Вижте подробности

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Илиан Илиев беше избран за Треньор на годината (ВИДЕО)

Националният селекционер и наставник на Черно море победи Георги Дерменджиев и Ивайло Петев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки