Руснаците оцеляха срещу Нигерия на Световното

Иран пропиля голям аванс срещу Пуерто Рико

Руснаците оцеляха срещу Нигерия на Световното

 Отборите на Русия, Полша и Пуерто Рико постигнаха победи на старта на Световното първенство за мъже. Русия се измъкна в труден мач срещу Нигерия с 82:77 точки. Пуерто Рико обърна Иран за 83:81 след като изоставаше с 14 точки в края на трета част, а Полша надделя над Венецуела с 80:69 точки.

 
В първия мач от група В руснаците поведоха с 18:13 след 10 минути игра и задържаха разликата от 5 точки и на почивката – 40:35. Нигерия обаче стопи пасива си след по-добра трета четвърт и в първите минути на последния период поведе със 71:63. С два важни коша на Андрей Воронцевич Русия намали до 3 разликата. Пак Воронцевич бе точен за 75:73 минута и половина преди края, а Ал-Фарук Амину изравни. Последва игра на нерви и изпълнения на наказателни удари, а 10 секунди преди края при 79:77 точки Джош Окоги получи неспортсменски фаул, а Русия удържа трудния успех с 82:77. В тази компания са още Аржентина и Южна Корея.
 
Михаил Кулагин бе най-резултатен за победителите с 16 точки, а с 14 завърши Андрей Воронцевич. Джош Окоги бе най-полезен за Нигерия с 18 точки.
 
Иран допусна болезнен обрат срещу Пуерто Рико в група С, където са още Тунис и Испания, и загуби с 81:83 точки след като водеше с 65:51 преди последната четвърт. На почивката резултатът бе 49:31 в полза на иранците. Пуерто Рико обаче се бори до последно и след страхотна четвърта част, 16 секунди преди края поведе с 81:78 точки. Иран изравни с тройка на Хамед Хедади, но Хавиер Мохика вкара в последната секунда и Пуерто Рико ликува в драматичния двубой.
 
С 32 точки, от които 5 тройки Дейвид Уертас бе най-резултатен за победителите. За Иран Хамед Хедади и Бехнам Яхчали вкараха по 22 точки.
 
Съставът на Полша се справи с Венецуела с 80:69 в първия сблъсък от група А, където са още Кот Д`Ивоар и Китай. Двата отбора изиграха интересен двубой, в който Венецуела започна по-добре и водеше след първата част – 24:22. Постепенно Полша пое контрола върху мача и обърна до 44:36 на почивката. Поляците имаха аванс и след третата четвърт – 60:51 точки.
 
Михал Соколовски бе най-полезен за Полша с 16 точки и 9 борби, а Матеуш Понтика реализира 15 точки и овладя 5 борби. За Венецуела най-резултатен бе Педро Чоурио с 15 точки, а Нестор Колменарес завърши с 14 точки и 7 борби.
 
Олимпиакос и Фенербахче поведоха в четвъртфиналните плейофи на Евролигата

Вижте подробности

ДРАМА! Берое пак с титлата при жените

Деана Стояновска заби 19 точки

Далас изравни серията с Клипърс след победа с три точки

Пейсърс отнесе Бъкс с 125:108

ОБЗОР: Спартак, Рилецо и Левски завършиха с победи редовния сезон в НБЛ

Вижте четвъртфиналните двойки и крайното класиране

Академик (Пловдив) завърши с категорична победа сезона в НБЛ

След 125:92 над Берое

ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки