Чалханоглу донесе първа победа на Милан за сезона (ВИДЕО)

"Росонерите" надвиха трудно с 1:0 Бреша

Чалханоглу донесе първа победа на Милан за сезона (ВИДЕО)

Отборът на Милан записа първа победа през този сезон в Серия "А". "Росонерите" надвиха трудно с 1:0 Бреша в мач от втория кръг на сезона. Единственото попадение беше дело на Хакан Чалханоглу в 11-ата минута с глава. Това е първото попадение за гранда през този сезон, след като стартира със загуба калчото в Удине. Около 50 000 тифози подкрепиха "червено-черните" на "Сан Сиро", които постигнаха първи успех под ръководството на Марко Джампаоло. Последните минути Лукас Пакета и Кшищоф Пьонтек на два пъти, пропуснаха да вкарат нов гол.

Двубоят от втория кръг на Серия "А" е първото домакинство на "росонерите", които стартираха сезона с поражение 0:1 при визитата на Удинезе. Наставникът Марко Джампаоло смени схемата от 4-3-1-2 на 4-3-2-1, като направи три промени сред титулярите. Андре Силва, Франк Кесие и Исмаел Бенасер са титуляри за сметка на Кшищоф Пьонтек, Фабио Борини и Лукас Пакета.
Пред Джанлуиджи Донарума в защита действат Давиде Калабрия, Матео Мусакио, Алесио Романьоли и Рикардо Родригес. Кесие, Бенасер и Халкан Чалханоглу са халфовете, докато Сусо и Самуел Кастийехо подпомагат Силва.

Новакът в калчото за втори пореден кръг е гост след завръщането си в елита.  "Сините" имат актив от три точки след победата с 1:0 над Каляри.
Бившият треньор на Ювентус Масимилиано Алегри, който спечели последните пет титли на Италия с "бианконерите", бе в ложите на стадиона компанията на легендарния вицепрезидент на миланистите Адриано Галиани. Именно те двамата бяха в клуба, когато Милан спечели последната си титла през 2011 година.

От Курва Суд бяха приготвили огромна хореография на два етажа за дългогодишното приятелство с агитката на Бреша. Ултрастите на "росонерите" имаха огромен транспарант и за бившия треньор на клуба Синиша Михайлович, който има левкемия.

В 11-ата минута Сусо проби отдясно и центрира отлично на втората греда, където Чалханоглу с глава откри головата сметка на "червено-черните" за сезон 2019/2020 година. В 20-ата минута Бизоли направи невероятен пропуск, пращайки топката над гредата от три метра. Андре Силва също можеше да се разпише при следващата атака,  но прехвърли вратата на гостите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки