Бодуров е мелачка за големи нападатели

Роналдо, Манджукич, Инсине и кой ли още не остават без голове срещу железния бранител

Бодуров е мелачка за големи нападатели
Един от най-добрите защитници у нас – Николай Бодуров, стана изгнаник в ЦСКА, но въпреки това изглежда непоклатим титуляр в мача с Англия на 7 септември.
 
Бранителят вече навъртя 50 мача за „лъвовете”, а в поне една пета от тях се е изправял срещу големи нападатели и изводът, който се налага е, че почти винаги те са обезвреждани от всеотдайния бранител.
 
Сега срещу Бодуров ще излезе символът на „трите лъва” Хари Кейн, а около него са не по-малко качествени и опасни изпълнители в лицето на Маркъс Рашфорд и Рахийм Стърлинг.
 
Още в дебюта си за България на 8 октомври 2010 година Бодуров се изправи срещу превърналия се в най-скъп играч в света три години по-късно Гарет Бейл. Нашите биха Уелс с 1:0 като гост, а звездата на Тотнъм почти не се докосна до топката.
 
Ако продължим в хронологичен ред идва и единственият провал на Бодуров срещу голям нападател. На 2 септември 2011 година Англия ни би с 3:0 на наша земя, а Уейн Рууни отбеляза два от головете. 
 
Защитникът обаче е истински косач на „лалета”, като и в двете си изправяния срещу техните тарани записахме успех. Първо бихме холандците с 2:1 в контрола, а Хунтелаар така и не се разписа, а преди две години бе обезвреден Бас Дост при успеха с 2:0 в световна квалификация. На 6 септември 2013 година Италия трудно ни победи с 1:0, но самият Инсине така и не успя да се справи с Бодуров и компания.
 
Малшансът обаче споходи железния ни бранител в евроквалификацията с Хърватия, спечелена от ватрените с 1:0 на 10 октомври 2014 г. Звездният таран на съперника Манджукич не се разписа, но Бодуров си вкара автогол след като Перишич чукна топката към него с глава.
 
И Чиро Имобиле остана на сухо в сблъсъка си с нашия бранител в евроквалификацията с Италия на 28 март 2015 година, а срещата завърши 2:2. В ответния двубой на Апенините адзурите ни пречупиха с 1:0, но централният им нападател Грациано Пеле, който заигра в Китай срещу умопомрачителна заплата, бе напълно обезвреден. 
 
Без гол остана и мегазвездата Кристияно Роналдо в контролата на 25 март 2016, завършила с победа 1:0 за „лъвовете”. Последно пък Бодуров трябваше да се грижи за голям нападател като Лаказет. Франция ни удари с 1:0 в световната квалификация, но голаджията на Арсенал така и не се разписа.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки