Левски тръгва за 26-а купа днес срещу Спартак Вн

Матушев дава почивка на двама-трима основни играчи

Левски тръгва за 26-а купа днес срещу Спартак Вн
Днес от 16:00 часа Спартак Варна приема Левски в мач от 1/16-финалите за Купата на България. Двубоят ще се играе на градския стадион в Балчик и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.
 
Домакините живнаха под ръководството на Неделчо Матушев и след 4 поредни срещи без поражение (2 победи и 2 равенства) излязоха над чертата за зоната на изпадащите от Втора лига. Столичани пък са втори в класирането в елита, само на точка зад лидера Лудогорец. 
 
Соколите нямат сериозни амбиции в турнира - за тях оцеляването в професионалния футбол на този етап е по-важно. Докато Левски няма право на отстъпление. Вече се изтърколиха 10 години, откакто сините са без трофей - през 2009-а вдигнаха титлата и Суперкупата. А Купата на България, която осигурява най-кратък път до Лига Европа, не е влизала във витрината им от 2007 година насам.
 
Левски е рекордьор в турнира с 25 отличия и днес тръгва към 26-о. Последният път, в който двата тима се срещнаха в турнира, бе през сезон 2014/15. Тогава сините спечелиха със 7:1, а в онзи двубой изгря звездата на Божидар Краев, който вкара 3 гола. Ще блесне ли днес някой друг младок? 
 
Треньорът на Спартак Неделчо Матушев разчита във Втора лига на състав, който е сплав от опитни и млади играчи. Очаква се срещу Левски специалистът да даде почивка на двама-трима основни изпълнители, като със сигурност на пейката ще остане централният нападател Румен Николов, а неговото място ще заеме Янаки Смирнов. По всяка вероятност промяна ще има и по десния фланг, където юношата на Локомотив Пловдив Филип Колев ще излезе вместо Александър Йовчев.
 
В селекцията на Матушев пък личат 14 футболисти с мачове в Първа лига, като само Иво Иванов, капитанът Боян Илиев и Георги Динков имат общо над 500 участия в елитната ни дивизия (първите двама са играли и в Левски). Наставникът налага схема 3-5-2, а когато отборът се брани, халф-бековете се прибират плътно до тримата бранители.
 
В средата на терена с дефанзивни функции са натоварени опитните Боян Илиев и Васко Боев. Пред тях като офанзивен полузащитник действа преотстъпеният от Берое 18-годи-шен Стоян Иванов. Срещу Левски до Смирнов на върха на атаката се очаква да започне юношата на соколите Ивайло Русев. На вратата Матушев избира измежду Християн Славов и Иван Иванов, като с по-големи шансове за титуляр е първият. Трайно контузени в състава на Спартак са халфът Антон Костадинов и нападателят Рангел Абушев.
 
Вчера сутринта сините тренираха на „Герена", след което със самолет заминаха на лагер във Варна. Треньорът Петър Хубчев пък даде почивка на четирима твърди титуляри - вратаря Милан Миятович, централните защитници Холмар Ейолфсон и Нуно Рейш, както и на крилото Паулиньо.
 
След 4-месечно прекъсване на вратата на Левски в официален мач ще застане Николай Михайлов. Той бе несменяем титуляр през пролетта, но при Петър Хубчев досега не е хващал ръка. За последно бившият национал бе под рамката на 28 май тази година, когато сините победиха с 1:0 Етър в бараж за Лига Европа. Оттогава до днес изминаха точно 120 дни.
 
В централен защитник за мача със Спартак ще бъде преквалифициран Мартин Райнов. Той ще си партнира с Каргас, ляв бек ще е Горанов, а вдясно се очаква почивка да получи капитанът Миланов и да започне Найденов. В центъра на терена ще са Нашименто и Юруков, а пред тях Мазурек. Атаката ще води Алар, на единия фланг ще е Насиру Мохамед, а на другия Станислав Иванов.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки