Лудогорец започва тежък цикъл срещу Нефтохимик днес

Бургазлии ще пробват да се опънат на шампиона с резервите

Лудогорец започва тежък цикъл срещу Нефтохимик днес
Лудогорец навлиза в тежък ритъм. Днес на разградчани им предстои двубой срещу Нефтохимик за Купата на България. В неделя, 29 септември, ги чака визита на Дунав в Русе. След това ще се сблъскат с Ференцварош, преди да приемат Левски. Тоест за 12 дни ще изиграят 4 срещи. След това идва паузата в първенството.
 
Заради сгъстения цикъл треньорът Станислав Генчев ще ротира постоянно състава. Мачът с втородивизионния Нефтохимик е днес от 19:00 часа в Созопол, като ще бъде излъчван пряко по Диема спорт. В него участие няма да вземат защитникът Антон Недялков и нападателят Якуб Швиерчок.
 
Първият получи контузия в домакинството на Арда в неделя, което бе спечелено с 2:0. Националът е с разтежение на бедрен мускул, заради което напусна на почивката. Швиерчок пък има проблеми с коляното. Затова и въобще не бе в групата за сблъсъка с кърджалийци. От лекарския щаб на Лудогорец правят всичко възможно двамата да са на линия за гостуването на Ференцварош.
 
Петият във Втора лига Нефтохимик ще се опита да се опъне на Лудогорец в днешния финал за Купата на България. Бургазлии са наясно, че шансовете им за продължаване напред в надпреварата са малки. Възпитаниците на Диян Петков обаче ще пробват да се покажат в добра светлина срещу шампионите на "Арена Созопол".
 
Треньорът със сигурност ще напра ви известни промени в стартовата си единайсеторка, тъй като приоритет е шампионатът. Той ще извади от титулярите футболисти, които висят с картони, за да ги запази за първенството. Така шанс за изява ще получат част от играчите, които по-рядко намират място на терена.
 
В групата се очаква да се появи последното ново попълнение на тима - Ерик Почански. Той по всяка вероятност ще бъде сред резервите, след като не е в достатъчно добра физическа форма и не е готов за пълни 90 минути. Димитър Костадинов пък има травма в коляното и най-вероятно няма да попадне сред 18-те. Със сигурност двубоят пропуска опитният халф Цветомир Цонков. Той ще гледа двубоя от трибуните заради наказание.
 
На вратата на Нефтохимик пък може да застане Павел Здравков, а на резервната скамейка на Лудогорец ще е Здравко Здравков, тоест ще видим задочен дуел между баща и син. Павел е доказателство, че "кръвта вода не става" и като баща си сложи ръкавиците. 21-годишният младок, който е юноша на Славия, има 6 мача за бургазлии този сезон във Втора лига.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки