ГАФ И НА ИНТЕР! Хикс с Парма спря "черно-сините" за върха (СНИМКИ)

Миланският тим стигна само до 2:2, гол на Лукаку бе признат след VAR

ГАФ И НА ИНТЕР! Хикс с Парма спря "черно-сините" за върха (СНИМКИ)

Интер не успя да победи Парма при домакинството си от 9-ия кръг на Серия А и завърши наравно 2:2 в много ключов мач за тях.

По-рано днес лидерът Ювентус също записа равенство 1:1 срещу Лече и остана на две точки пред "нерадзурите", но момчетата на Антонио Конте не успяха да се възползват от златния си шанс да излязат начело.

Гостите имаха възможности за гол от корнери в 8-ата и 11-ата минути, но при първия Карамо не намери целта, а при втория Самир Ханданович спаси удара на Кастриот Дермаку.

Домакините се оказаха по-ефективни при ъгловите удари. При един такъв в 23-ата минута топката стигна до Кандрева, който от границата на наказателното поле отправи изстрел, топката рикошира в Кулушевски и влетя в мрежата за 1:0.

Едва седем минути по-късно пармалатите направиха пълен обрат. Още в 26-ата Марсело Брозович подари топката на Карамо, който напредна и с далечен удар изравни за своя тим. 21-годишният французин, който е собственост именно на "нерадзурите", беше с ключова роля и за втория гол на гостите, дошъл в 30-ата минута.

Тогава той проби по фланга и достави топката на непокрития Жервиньо, който я прати в противниковата мрежа за пълния обрат в мача. В 41-ата минута Лаутаро Мартинес претендираше за дузпа за фаул срещу него, но такава не беше отсъдена. В 43-ата негов удар с глава се оказа неточен.

В 51-ата минута Кандрева пусна към Лукаку, който се обърна с лице към вратата и се разписа, но попадението му веднага беше отменено заради засада. Впоследствие съдията преразгледа ситуацията на ВАР и прецени, че голът все пак е редовен.

Натискът на домакините продължи и в следващите минути. В 63-ата Жервиньо отправи удар по земя, който беше уловен от Ханданович. В 72-ата Лаутаро отправи изстрел, който прелетя над вратата.

В края на мача натискът на домакините ставаше все по-сериозен, като дори на моменти прехвърчаха искри между футболисти на двата отбора. В 3-та минута на продължението Еспосито стреля ефектно от въздуха, но топката прелетя покрай целта. Това се оказа и последният по-интересен момент в мача и така нерадзурите остават втори с 22 точки, а Ювентус е на първото място само с точка повече. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки