Сензациите в пресата: Нашименто остава в Левски, но с по-малка заплата

Крушчич връща Тиаго и Евандро сред 11 -те за Етър, Ренан готов за мача с Царско село

Сензациите в пресата: Нашименто остава в Левски, но с по-малка заплата

Най-интересните теми от българската преса днес, 28 октомври:

 

„Тема спорт”: Нашименто остава в Левски, но с по-малка заплата

 

Халфът на Левски Филипе Нашименто е един от тези, чиито договори изтичат в края на кампанията. 24-годишният португалец ще получи предложение за нов. Той обаче няма да е с подобрени финансови условия, а дори занижени. Причината е, че полузащитникът не е със статут на титуляр. През тази кампания той има 7 шампионатни мача, в които отбеляза 2 гола. Интересното е, че Филипе дори не попадаше в плановете на Петър Хубчев преди началото на сезона и дори бе на път да разтрогне договора си. Той обаче бе привикан на „Герена", след като швейцарецът Давиде Мариани бе продаден.

През миналата седмица договорът си с Левски удължи Станислав Костов. Централният нападател преподписа с клуба до лятото на 2022 година. Той пристигна на „Герена" в началото на 2018-а, а през миналата кампания стана голмайстор на елита с 24 попадения. Костов, който в момента се възстановява след претърпяна операция, има общо 56 мача за сините, в които е отбелязал 26 попадения.

В момента шефовете на столичани водят преговори за удължаването на контрактите на халфа Мартин Райнов и капитана Живко Миланов. И двамата са несменяеми титуляри в състава на Петър Хубчев.

 

„Тема спорт”: Крушчич връща Тиаго и Евандро сред 11 -те за Етър

 

Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич ще направи няколко промени в стартовия състав за предстоящото гостуване на Етър в сряда. От 11-те се очаква да отпаднат Отабор и Уот, които бяха заменени още на полувремето при гостуването на Локомотив Пд. Двамата се представиха много слабо на "Лаута". На тяхно място сред титулярите ще се завърнат Тиаго и Евандро. Това ще доведе и до промяна на схемата, като червените ще излязат в 4-2-3-1. При такава конфигурация бразилският голмайстор ще атакува по фланга, а Coy ще е сам на върха на нападението. Тиаго ще е зад гамбиеца, а Кери ще напада по другото крило.

В средата на терена ще се умува дали Антов да запази мястото си като партньор на Малинов, или да се гласува доверие на Рубен Пинто. Срещу Локо Пд Малинов и Антов изведоха Али Coy на чисти голови позиции, но той пропиля ситуациите. Въпреки пропуските обаче нападателят пак ще получи доверие. В защита ще има една промяна, тъй като на линия отново е десният бек Иван Турицов. Той ще замени сред 11-те Гълъбов. В сърцето на ариергарда все така ще действат Албентоса и капитанът Занев, а от ляво ще е Мазику. Под рамката за 7-ми пореден път (6 в елита и 1 за купата) ще е Бусато. Последното официално участие на Черниаускас беше във вечното дерби на 1 септември (2:2). Въпреки че литовецът не попада сред 11-те на ЦСКА, през октомври той записа 2 участия за националния отбор.

На разположение на Крушчич отново няма да е нападателят Томи Юрич, както и по-сериозно контузените Бикел и Енрике. ЦСКА пътува за Велико Търново утре, а двубоят в сряда е с начален час 18:30. Билетите са по 12 лева.

 

„Меридиан мач”: Ренан готов за мача с Царско село

 

Бразилският вратар на Лудогорец Ренан ще се завърне в групата на тима за гостуването на Царско село. Не е изключено той дори да е титуляр, тъй като на Пламен Илиев му се насъбраха много мачове напоследък - не само за „орлите", но и за националния тим. Ренан не е играл от повече от месец. Той се подложи на операция от херния и му трябваха няколко седмици, за да се възстанови. Заради проблемите на Ренан, резерва на Пламен Илиев срещу Еспаньол бе 19-годишният страж на дубъла Дамян Дамянов.

В същото време стана ясно, че халфът на Царско село Серкан Юсеин няма да играе срещу Лудогорец. Причината е, че талантът е собственост на „орлите" и няма как да се изправи срещу тях. По този начин разградчани действат с всичките си футболисти под наем в efbet Лига. Като Светослав Ковачев и Ерол Дост от Етър, както и с Доминик Янков, Венци Керчев и Давид Рибейро от Ботев (Bp). Серкан Юсеин записа 2 мача за Лудогорец от началото на сезона, но треньорите прецениха, че за него ще е по-добре да играе редовно, вместо да търка пейката и го пратиха в Царско село с наем до Нова година. Юношата на Ботев (Пд) е бил титуляр в 6 от последните 7 мача на новака в елита.

 

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки