Сензациите в пресата: Мъмрят Горанов за картона срещу Дунав

Черно море урежда халф за ЦСКА, Ботев Пд готви тежката артилерия за Дунав

Сензациите в пресата: Мъмрят Горанов за картона срещу Дунав

Най-интересните теми от българската преса днес, 3 ноември:

 

"Тема спорт": Мъмрят Горанов за картона срещу Дунав

 

Левият бек на Левски Иван Горанов направи добър двубой срещу Дунав (2:0), но въпреки това е бил смъмрен за някои свои действия. Треньорският щаб на "сините" не е останал никак доволен от начина, по който националът си изкара жълт картон в двубоя. Той бе официално предупреден заради реплика към главния съдия Никола Попов. Това бе вторият жълт картон на Горанов през кампанията в елита. Той трябва да внимава, защото "сините" нямат алтернатива на неговия пост. Иван е единственият типичен ляв бек в състава. И при негово наказание или травма ще се наложи някой да бъде преквалифициран. Затова и треньрският щаб е предупредил Горанов да бъде по-внимателен в действията си и да не получава леки картони.

Днес "сините започват същинската подготовка за домакинството на Етър. Мачът от 15-ия кръг е в сряда от 15:30 часа на "Герена". Очаква се на линия за сблъсъка да бъдат централният нападател Найджъл Робърта и халфът Филипе Нашименто, които пропуснаха срещата с Дунав заради мускулни травми.

 

„Меридиан мач”: Черно море урежда халф за ЦСКА

 

Ръководството на Черно море ще се опита да уреди халфа Мехди Букаси с картотека за мача с ЦСКА, който е във вторник на „Тича". Алжирецът вече е в клуба от 20 дни, но така и не може да получи разрешение да играе в България. Много е вероятно това да стане в понеделник и Мехди Букаси да бъде на линия за битката с „червените". Иначе добрата новина за Илиан Илиев, е че той ще може да разполага с всичките си футболисти за мача. Варненци нямат сериозни проблеми с контузени играчи, няма и наказани. Единствен левият бранител Фахд Акту има леки проблеми с травма, която ще отшуми до битката с ЦСКА. Въпреки че срещата е в делничен ден, Черно море още утре пуска в продажба билетите на централната каса на „Тича". По традиция интересът към мачовете между двата клуба е голям, а от ръководството на „моряците” апелират привържениците на двата отбора за толерантно поведение както на стадиона, така и извън него. 

 

„Тема спорт”: Ботев Пд готви тежката артилерия за Дунав

 

Ботев Пловдив най-после ще може да използва атакуващите си футболисти в пълна степен. След продължителни здравословни проблеми отново на линия са две от основните остриета - Антонио Вутов и Александър Тонев. Те вече тренират пълноценно и ще са на разположение на Ферарио Спасов за гостуването на Дунав. Мачът в Русе е на 6 ноември, неделя, от 13:00 часа.

Вчера канарчетата се готвеха двуразово, като Вутов за първи път се включи наравно с тима. Тонев пък води занимания на сто процента от петък. От Ботев уточниха, че Вутов е бил подложен на продължително лечение, но вече е на линия. За последно Антонио беше на терена преди близо месец и половина - при 0:2 от Черно море на 20 септември. Впоследствие той дори не беше попадал в групата. Този сезон Вутов има само 7 участия и 438 минути заради здравословните си проблеми. Все още не се е разписал. При предишния треньор Желко Петрович той бе използван и на върха на атаката, но експериментът не беше успешен.

Ситуацията с Александър Тонев е доста сходна с тази при Вутов. Крилото ту се връща на терена, ту пак се контузва. Отделно той не се намираше в оптимална кондиция при старта на сезона. Тонев не е бил на терена от загубата с 0:1 от Лудогорец на 19 октомври, като пропусна срещата с Арда (1:1).

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки