Ще изплува ли ЦСКА от мъртвото вълнение?

"Червените" гостуват на Черно море

Ще изплува ли ЦСКА от мъртвото вълнение?

 Черно море посреща ЦСКА на “Тича” в мач от 15-ия кръг на efbet Лига. Срещата  e от 17:30 часа и се очаква с голям интерес, тък като варненци напоследък се превърнаха в “черна котка” за “Армейците”. Столичани не могат да си позволят да губят точки в този мач, но със сигурност няма да им е лесно да вземат победата край морето.

 
 
 
 
Именно от мача с Черно море през първия полусезон тръгнаха катаклизмите на “Армията”. Тогава варненци удариха “червените” с 3:1 в София и след тази загуба последва и треньорската смяна и официалното обявяване на Люпко Петрович за наставник на тима. Впоследствие се оказа, че и сърбинът не може да се справи да вкара отбора в правия път и няколко месеца по-късно и той бе уволнен. 
 
Така че ЦСКА има сметки за разчистване с Черно море. “Червените” пристигат амбицирани да си тръгнат с трите точки. Те показват колебливи изяви далеч от дома, но в миналия кръг надиграха категорично Етър с 4:0 на “Ивайло” и това би трябвало да даде самочувствие на играчите и за днешното гостуване.
 
В същото време Черно море и този сезон продължава да е един от стабилните отбори в първенството. Варненци са плътно зад лидерите в класирането и по всичко личи, че ще намерят място в топ 6. Интересното е обаче, че те не са от най-стабилните домакини и допуснаха доста грешки на “Тича” от началото на сезона. Именно на това разчитат гостите днес, за да си тръгнат с трите точки.
 
 
 
 
“Моряците” имат някои контузени играчи за днешния двубой. Илиан Илиев ще се лиши от услугите на Ндонгала, Божилов и Нягу. Очаква се той да заложи на Митрович на вратата и в защита Попов, Хантакиас, Димов и Панов. Панайотов и Андраде ще са давмата дефанзивни полузащитници, а Минчв и Кики ще бъдат на двете крила. Атаката ще води Иса, а зад гърба му ще го подкрепя Родриго.
 
В същото време Милош Крушчич също не може да използва трима контузени играчи в лицето на Бикел, Енрике и Юрич. Той ще противопостави Бусато под рамката и Гълъбов, албентоса, Занев и Мазику в отбрана. Антов и Малинов ще действат като опорни халфове, а Тиаго ще гради играта в ролята на плеймейкър. Отабор и Евандро ще оперират по крилата, а на върха на атаката ще стартира Соу. 
 
efbet Лига, 15 кръг: 
 
ЧЕРНО МОРЕ - ЦСКА
 
Вероятни състави: 
 
Ч. МОРЕ: Митрович, Попов, Хантакиас, Димов, Панов, Панайотов, Андраде, Кики, Родриго, Минчев, Иса
 
ЦСКА: Бусатов, Гълъбов, Албентоса, Занев, Мазику, Малинов, Антов, Тиаго, Отабор, Евандро, Соу 
 
Стадион: “Тича”, Варна
 
Съдия: Николай Йорданов
 
Начало: 17:30 часа
Реал Мадрид подаде жалба срещу рефера

Съдията не обърна внимание на обидите към Винисиус на мача с Осасуна

Контузиите започват да връхлитат Левски

Вижте подробности

Играчи от САЩ на проби в клуб от Втора лига

Вижте подробности

Славия загуби основен защитник преди Левски

Вижте подробности

Вратар на Локо Сф в Германия

Вижте подробности

От „Герена“ ще следят изкъсо набелязан до края на сезона

Вижте подробности

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Илиан Илиев беше избран за Треньор на годината (ВИДЕО)

Националният селекционер и наставник на Черно море победи Георги Дерменджиев и Ивайло Петев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки