"Летящия холандец" Антуи потопи Арда (ВИДЕО)

Звездата на Царско село вкара и двата гола при чиста победа на столичани на "Лаута"

"Летящия холандец" Антуи потопи Арда (ВИДЕО)

Царско село записа важна победа с 2:0 като гост на Арда в последния двубой от XV кръг на efbet Лига и се изкачи от 13-а позиция до 9-ото място в класирането.

И двата гола за столичани отбеляза звездата на тима Родни Антуи през второто полувреме.

Холандецът бе точен в 51-ата минута, а в 64-ата вкара нов гол, подпечатвайки успеха за „царете“.

Арда пък пропусна да се завърне в Топ 6 и остава на 8-ото място с 19 точки, а освен това тимът от кърджали няма победа в четвърти пореден мач – 3 загуби и реми.

Двубоят започна с леко предимство на символичните домакини. В 6-та минута Деян Лозев беше съборен на границата на наказателното поле, вдясно от вратата на Джони Пласид. Дарко Глишич опита своя късмет, но топката премина покрай гредата на вратата на Царско село.

Постепенно обаче гостите намериха своя ритъм и започнаха да стигат до положения. В 21-та минута Родни Антуи беше намерен на левия фланг. Той навлезе към вратата на кърджалии и отправи шут от малък ъгъл, но Иван Караджов успя да спаси.

В 28-та минута кърджалии стигнаха и до първия си сериозен шанс. Топката стигна до краката на Илиша Сам на границата на наказателното поле на Царско село. Той намери Деян Лозев по десния фланг, който отправи остро центриране, успоредно на гол линията, но Джони Пласид изчисти с с крак.

Само 4 минути по-късно гостите стигнаха до великолепен шанс за попадение. Родни Антуи напредна отново с индивидуално действие и намери Венцислав Христов на границата на наказателното поле, но изстрелът на нападателя премина съвсем малко встрани.

Две минути преди края на полувремето дойде нова възможност за домакините. След добър пробив на Дарко Глишич отляво той успя да центрира и да намери на задната греда Жоао Аморим. Изстрелът на португалеца обаче премина малко встрани от вратата на Джони Пласид.

В началото на втората част дойде и времето за Родни Антуи да блесне. Първо в 51-а минута Илиас Хасани не се разбра с Конър Рандал и Родни Антуи се възползва от това неразбирателство. Той напредна към вратата на Караджов и успя да плъзне топката под плонжа на вратаря, за да открие резултата.

В 62-та минута Арда се добраха до добър шанс за връщане на попадението. След хубава многоходова комбинация Конър Рандал центрира на задната греда, където Спас Делев овладя и стреля към далечния ъгъл, но ударът му беше блокиран.

В 64-а минути изходът от мача като че ли беше решен. Родни Антуи отново беше героят за момчетата на Никола Спасов. След дълга топка централните бранители на домакините не успяха да се намесят адекватно и Антуи успя да открадне кълбото, след което преодоля Караджов за втори път.

До края на срещата Арда се опитаха да упражнят натиск. Отборът на Стамен Белчев стигна до положение на Спас Делев в 70-та минута, но нападателят се оказа в положение на засада.

В предпоследната минута на срещата Джони Пласид се намеси по прекрасен начин. След центриране на Иван Коконов Елиша Сам стреля, но вратарят успя да отрази удара на стрелеца и да го избие в корнер.

Реал Мадрид подаде жалба срещу рефера

Съдията не обърна внимание на обидите към Винисиус на мача с Осасуна

Контузиите започват да връхлитат Левски

Вижте подробности

Играчи от САЩ на проби в клуб от Втора лига

Вижте подробности

Славия загуби основен защитник преди Левски

Вижте подробности

Вратар на Локо Сф в Германия

Вижте подробности

От „Герена“ ще следят изкъсо набелязан до края на сезона

Вижте подробности

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Илиан Илиев беше избран за Треньор на годината (ВИДЕО)

Националният селекционер и наставник на Черно море победи Георги Дерменджиев и Ивайло Петев

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки