Сензациите в пресата: ЦСКА следи халф от френската Лига 2

В Ботев отричат за раздяла с Перван, Акрапович тества чужденец в контролата със Струмска слава

Сензациите в пресата: ЦСКА следи халф от френската Лига 2

Сензациите в родната преса на 13 ноември, сряда, 2019 година:

Тема Спорт: ЦСКА следи хлаф от френската Лига 2

ЦСКА следи изявите на халф с френски паспорт от Лига 2. През миналата седми­ца армейците имаха свой съ­гледвач в Западна Европа. Въ­просният полузащитник е в полезрението на клуба от ня­колко месеца и е гледан на жи­во поне в 3 двубоя. Блиц Спорт пише, че халфът напомня като стил на игра на Тиаго Родригес.

Главният мениджър Стойчо Стоилов е гледал мачове в няколко страни. Той не беше забелязан на трибуните на мача ЦСКА - Славия, макар присъствието му на "Армията да е неизменно.

В плановете на армейците по традиция попадат и юж­ноамерикански футболисти. Сред тях са колумбиец и бразилец, които са съответно краен защитник и крило. Привличането на състезатели извън ЕС в този момент обаче не е приоритет пред клуба, тъй като квотата е надхвърлена от Жеферсон, Давидов, Евандро и Coy. Един от тях трябва да остава из­вън групата и това обикно­вено е Давидов. Дългоочаква­ният бг паспорт на Евандро още не е факт.

Тема Спорт: В Ботев Пд отричат за раздяла с Перван

Анонимен източник от Бо­тев Пд твърди, че клубът ня­ма намерение да се разделя с офанзивния халф Марко Пер­ван. Информацията беше пу­бликувана в plovdivnews.bg, който не уточнява кой е на­правил коментара за Перван. Хърватинът е може би най-успешното лятно попълне­ние, като се представи на ни­во в няколко от срещите, включително в най-тежките моменти през сезона под ръ­ководството на Желко Петрович. Заплатата на Пер­ван обаче е доста солидна, а, от друга страна, в Ботев предпочитат да налагат своя кадър Станислав Шопов. 17-годишното крило вече на­трупа 11 участия и 440 мину­ти. Той имаше много добра възможност да реши двубоя с Левски (1:0), но изпусна от чи­ста позиция. Роденият през 2002 г. Шопов още търси деб­ютния си гол. Иначе има 16 участия в елита за Ботев и още 2 за купата. Той беше титуляр във всеки от 4-те мача под ръководството на Феро - 0:1 от Лудогорец, 1:1 с Арда, 2:1 над Дунав и 1:0 над Левски.

Перван пък е с 15 участия, 850 минути и 3 гола. При успе­хите над русенци и сините той записа съответно 11 и 5 минути.

Припомняме, че до края на сезона от Ботев под наем в Порто е друго младо крило -Крис Добрев. 18-годишният бургазлия е в състава до 19 г. на португалския гранд. Информацията около тази фор­мация е оскъдна и не е ясно да­ли Добрев играе в шампионатните срещи. Порто е част от Младежката ШЛ, като е имал двубои със словенския Домжале и латвийския Лиепая, в които Добрев не е взел участие.

Тема Спорт: Локо Пд пробва халф срещу Струмска слава

Локо Пловдив очаква чужде­нец на проби в близките дни. Бруно Акрапович иска да се за­познае отблизо с качествата на играча, който може да дей­ства като вътрешен халф, но е използван и на върха на ата­ката, футболистът е имал проблеми с документацията, иначе е трябвало да се присъе­дини към Локо на по-ранен етап.

Акрапович ще има възмож­ността да тества чужденеца, ако дойде навреме, в контрола със Струмска слава. Мачът с втородивизионния тим ще е на "Лаута" в събота, 16 ноември, от 14:00 часа. Радо­мирци заемат 13-о място от 17 от­бора и са в битка­та за оцеляване.

Смърфовете се стягат за сблъсък с Лудогорец след пауза­та за националните тимове. Дуелът е в Разград на 23 ноем­ври, събота, от 17:30 часа. Двата тима са лидери в класирането, но разликата между тях е 6 точки в полза на разградчани. Сблъсъкът им на "Лаута" завърши 1:1, като Ло­ко е един от трите отбора, наред с ЦСКА и Славия, които не загубиха от зелените този сезон.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки