ОБЗОР: Приключи XVI кръг на Югозападната Трета лига

Миньор победи Беласица в Петрич и остана лидер, Марек триумфира в Разлог

ОБЗОР: Приключи XVI кръг на Югозападната Трета лига

Осем мача от XVI кръг за първенството на ЮЗ трета лига се изиграха по терените на Югозападна България.

Домакините постигнаха само две победи - Септември надви Кюстендил в Симитли с 2:0, а със същия резултат Спортист Своге спечели срещу Рилски спортист Самоков.

Гостите записаха пет успеха. Миньор Перник победи на стадион Цар Самуил Беласица с 1:0, Сливнишки герой надделя над Балкан в Ботевград с 1:0, Ботев Ихтиман победи Надежда в Доброславци с 2:0, Марек надигра Пирин в Разлог  с 1:0, а Банко победи в Кресна местния Перун с 3:1.

Единственото равенство записаха в Етрополе местния Чавдар и Вихрен Сандански.

С най-голям интерес се очакваше срещата на стадион Цар Самуил в Петрич между Септември Симитли и Вихрен Сандански.

Само при победа на петричкия тим и двата отбора щяха да задминат досегашния временен водач Миньор Перник.

Стигна се до нелеп автогол в края на първото полувреме.

Септември победи в дербито с Кюстендил в Симитли, а Вихрен завърши наравно 1:1 в Етрополе.

При това положение четата на Юри Васев запази лидерската си позиция с 36 точки, възпитаниците на Спас Стоименов останаха втори с 35, а Вихрен, воден от Здравко Лазаров, остана трети с 33 точки.

В Своге местният Спортист победи с голове на Михаил Петров и Даниел Васев отбора на Рилски спортист Самоков и вече е четвърти с 31 точки, като според ръководството на клуба тимът е съхранил надеждите си за атакуване на първото място.

На градския стадион в Кресна местния Перун направи всичко възможно да увеличи актива си и да излезе от дъното на таблицата.

Мачът започна добре за домакините, след като в 15-та минута Ангелов откри резултата за 1:0, но в 80-ата Илия Мунин изравни, а осем минути по-късно Джон Ба покачи на 1:2. Илия Карапетров в самия край на срещата направи резултата 1:3 за "козлите".

Това беше пета поредна победа за отбора на Банско след като негов наставник стана Георги Галчев, за когото мнението на всички е, че е вдигнал отбора. С тази победа отборът на Банско е вече осми с 23 точки и съхрани надеждите си за влизане в шестицата на групата.

Загубата на Перун утежни още повече положението на отбора, който е последен със 7 точки. Наставникът на Перун Атанас Николов сподели, че като цяло в мача неговите възпитаници са владеели повече топката, но след като се е контузил централният защитник нещата в отбрана са рухнали, което е довело до отбелязване на три гола за 10 минути.

Приятна изненада поднесе отборът на Марек, побеждавайки в Разлог местния Пирин с гол на Веселин Любомиров. Домакините веднъж уцелиха лявата греда след удар на Николай Хаджиниколов – Хаджи, а и Цветан Варсанов не успя да улучи празната врата на гостите отблизо. При това положение Марек е вече над опасната зона с 12 точки, а Пирин Разлог остана с 10, като има с две повече от  Рилски спортист и с три от Перун.

Изненадващ резултат постигнаха футболистите на Ботев Ихтиман, гостувайки на Надежда в Доброславци. През второто полувреме Ивайло Цветков от дузпа в 70-та и Кристиян Димитров в 85-та минути донесоха победата за тима от Ихтиман, така че той вече е далеч от опасната зона с 15 точки, заемайки 12-о място.

Отборът на Надежда е 11-ти със 17 точки. В Ботевград отборът на Сливнишки герой с гол на Мариян Хаджиев спечели трите точки като гост срещу Балкан. След успеха победителите вече са 7-ми с 24 точки. Балкан остана на 13-то място с 15 точки.

В Етрополе местният Чавдар и Вихрен Сандански си поделиха по една точка след 1:1. Головете бяха на Николай Григоров за домакините и на Методи Костов от дузпа за гостите.

Равенството не задоволи ръководството и треньорския щаб на санданския клуб, защото Вихрен е трети с 33 точки, с три по-малко от Миньор Перник и две по-малко от втория във временното класиране Септември Симитли.

Митов: Характерът ни победи

Треньорът доволен след 1:1 в Дупница

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Легенда на Спартак Вн с емоционален призив към феновете на тима

Асен Михайлов отправи ясно послание към всички симпатизанти на отбора

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки