Евертън и Арсенал завъртяха нулите пред погледите на новите си мениджъри (ВИДЕО)

Кризите и в двата отбора остават текущи

Евертън и Арсенал завъртяха нулите пред погледите на новите си мениджъри (ВИДЕО)

Евертън и Арсенал откриха 18-ия кръг във Висшата лига със скучно нулево равенство. Мачът беше изгледан от новите мениджъри на двата отбора Карло Анчелоти и Микаел Артета, които бяха на трибуните на "Гудисън Парк". 

За тяхно съжаление, нито един от отборите не успя да ги поздрави с успех за "добре дошъл" и кризите и в двата отбора останаха текущи.

Евертън  имаше известно предимство през първото полувреме, в което двата отбора така и не успяха да създадат някакви по-особени чисти положения. Сигурдсон веднъж стреля опасно от пряк свободен удар, но топката премина встрани от вратата. В края на полувремето Дейвис проби добре и центрира към Тосун, който засече с коляно, но над напречната греда.

Веднага след това и гостите създадоха първата си по-интересна атака и отправиха изобщо първия си удар в мача. Мартинели бе изведен добре от Торейра, но шутира неточно.рсенал започна доста по-добре второто полувреме. В 51-вата минута центриране от корнер бе отклонено с глава към далечната греда от Чембърс. Обамеянг засече отблизо, но Пикфорд показа страхотен рефлекс и изби.

В 68-ата минута Ричарлисон проби добре в наказателното поле, след което върна към Калвърт-Люин не неговият удар бе блокиран самопожертвувателно от Торейра. ВАР провери евентуална игра с ръка, за каквато домакините претендираха, но дуза нямаше.

 

След последвалия корнер имаше и игра с ръка на Уилок, но сигнал отново нямаше. Така с точката си днес Арсенал има 23 точки на 9-то място, докато Евертън са 15-ти с 19 пункта. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки