Отбор от Реюнион с бивши играчи на Левски и ЦСКА хвърли бомбата за Купата на Франция

Сент Пиеруз победи втородивизионния Ниор

Отбор от Реюнион с бивши играчи на Левски и ЦСКА хвърли бомбата за Купата на Франция

 Аматьорският Сент Пиеруз поднесе сензацията в мачовете от турнира за Купата на Франция. Отборът, който се състезава в първенството на остров Реюнион победи с 2:1 като гост втородивизионния Ниор. 

 
Така тимът си осигури място в 1/16-финалите на турнира, където ще срещне Бордо или Марсилия.
 
Реюнион се намира между Мадагаскар и Мавриций, което означаваше, че Сент Пиеруз трябва да пропътува 9600 километра, за да се изправи срещу Ниор. Около стотина фенове също пристигнаха с отбора, за да го подкрепят.
 
Първото полувреме завърши без попадения. В 59-ата минута Хубер даде аванс на аматьорския клуб. Четири минути по-късно Рандрианарисоа си вкара автогол за 1:1. Победният гол за Сент Пиеруз вкара Понти в 79-ата минута. 
 
Сент Пиеруз е лидер в първенството на Реюнион. Тимът се е устремил към пета поредна титла. Любопитното е, че в отбора има бивши играчи на ЦСКА и Левски. Става дума за Елиот Гранден и Линел Китамбала. В историческия двубой срещу Ниор вчера Гранден започна като титуляр и играч цял мач, докато Китамбала пропусна срещата. 
 
Елиот Гранден дойде в ЦСКА в началото на 2010 година. Той изигра силни мачове за "червените" и през лятото е продаден на английския Блекпул.
 
Китамбала бе привлечен в Левски в началото на септември 2015 година. Не се запомни с нищо и няколко месеца след това бе освободен.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки