Даниел Асенов спечели за трети път Купа "Странджа", изравни Серафим Тодоров

Българските боксьори в турнира с 3 златни и 5 бронзови медала

Даниел Асенов спечели за трети път Купа "Странджа", изравни Серафим Тодоров

Даниел Асенов спечели Купа „Странджа“ за трети път. Многократният ни европейски шампион взе трофея и в 71-вото издание на турнира, след като триумфира в категория до 52 килограма без бой във финала. Причината бе, че съперникът му Габриел Ескобар (Испания) има вирусно заболяване.

Купата за най-добър боксьор на турнира пък отиде при световния шампион от Хамбург 2017 Александър Хижняк (Украйна). Той бе меко казано убедителен през цялата надпревара в зала „София“, а във финала на категория до 75 килограма се справи категорично с 5-0 съдийски гласа над Вадзим Панку от Беларус. Освен световен шампион Хижняк е два пъти европейски, като триумфира в Храков през 2017-а и в Минск 2019-а. 24-годишният боец има опит на турнира в София, като е победител в категорията си и от миналата година.

С третата си Купа „Странджа“ пък Даниел Асенов се изравни с Серафим Тодоров. Лидери по този показател са Даниел Петров и Цачо Андрейковски, които имат по 4. След награждаването Тайсъна призна, че няма никакво време за почивка.

„Прибираме се за два-три дни, колкото да си освежим багажа, и се качваме на Белмекен. Този турнир беше добра подготовка за олимпийската квалификация през март в Лондон. Радвам се, че спечелих трофея за трети път, но малко съжалявам, че не успях да играя на финала заради феновете, които бяха дошли да гледат. На кантара сутринта разбрах, че испанецът е болен. Яд ме е, защото имам да му връщам от европейското в Минск“, каза Асенов.

Така българските боксьори завършиха 71-вото издание на Купа „Странджа“ с 3 златни (Даниел Асенов, Благой Найденов и Радослав Панталеев) и 5 бронзови медала (Габриела Петрова, Деница Елисеева, Мелис Йонузова, Боян Асенов и Симеон Чамов).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки