Отлично: България с 10 медала от Европейското по бокс

Ясен Радев и Радослав Росенов увеличиха броя на отличията в Белград

Отлично: България с 10 медала от Европейското по бокс

Ясен Радев и Радослав Росенов спечелиха деветия и десетия медал за България от европейското първенство по бокс за мъже и жени в Белград.

Двамата се класираха за полуфиналите в своите категории по убедителен начин и ще си тръгнат от сръбската столица поне с бронзови отличия.

В категория до 54 килограма Радев надделя над италианеца Томазо Шака с 5:0 гласа. Българинът бе безапелационен в първите два рунда на двубоя, а италианецът измъкна само третия, при това с минималното 3:2 в съдийските карти.

На полуфиналите българинът, за когото това е първи медал от европейско първенство при мъжете, ще срещне Дмитрий Двали от Русия.

При 60-килограмовите носителят на купа "Странджа" Росенов надделя с пълно съдийско единодушие над Артур Туниев от Беларус. Росенов бе с класа над съперника си и изглеждаше, че завърши дори без да успее да се изпоти.

В спор за място на финала Росенов ще се изправи срещу Артур Сахакян от Армения.

Преди Радев и Росенов за полуфиналите от българския тим се класираха Ергюнал Себахтин (48 кг), Хавиер Ибанес (57 кг) и Йордан Морехон (+92 кг) при мъжете и Севда Асенова (48 кг), Златислава Чуканова (50 кг), Венелина Поптолева (52 кг), Светлана Каменова (57 кг) и Аслъхан Мехмедова (63 кг) при жените.

По-късно днес към тази група може да се присъедини и Рами Киуан, който във вечерната сесия ще боксира в четвъртфиналите в категория до 75 килограма.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки