Беласица победи Банско с 3:1

Дебют за домакините направи 18 годишния бразилец Дауте Перейра, а за гостите – Петко Петков

Беласица победи Банско с 3:1

На терена с изкуствено покритие в град Петрич се проведе контролния мач между отборите на Беласица и тима от Банско. Течеше 4-та минута, когато Ели Маркес насочи топката към Живко Димитров, той я отклони към Жустино Мендес и резултата бе открит – 1:0. Три минути по-късно Ели Маркес с диагонален шут насочи кълбото към Живко Димитров, последва остро подаване в наказателното поле на гостите, но нямаше кой от домакините да отклони кълбото. На два пъти Петко Петков/новото попълнение на Банско/ не успя отблизо да огорчи вратаря на Беласица Захари Димитров в 31-ва минута, а в 33-та минута Павел Головодов  го изведе и насочената топка профуча отляво на вратата на Захари Димитров. В 41-ва минута неуморимия по десния фланг Живко Димитров след комбинация с Мохамед Потчи насочи топката в близост до вратата на Абдиков, но двама от Беласица се разминаха с кълбото. В края на първата част Иван Марчев бе спрян пред наказателното поле на гостите и фаула , изпълнен от Марти Таушанов, не донесе ново попадение.

След почивката в двата отбора бяха извършени по няколко смени. Атанас Карачоров внесе острота с действията си по десния фланг и много често се озоваваше пред наказателното поле на гостите. В 56-та минута Венцислав Маламов при поредна атака на домакините успя да огорчи вратаря на Банско за 2:0. В 66-та минута Ангел Маджиров от фаул разтресе лявата странична греда зад вратаря Захари Димитров, връщайки се Костадин Слаев я насочи , но в ъгъла, в който се намираше и стража на Беласица. Петко Петков и Костадин Слаев отблизо не успяха по веднъж да излъжат вратаря на Беласица. В 69-та минута Костадин Слаев от отбора на гостите се понесе на скорост с топката по левия фланг и с плътен силен шут ниско по земята изпрати топката на сантиметри от далечния ъгъл на вратаря Захари Димитров. Две минути по-късно Илия Карапетров след атака по десния фланг навлезе в наказателното поле на домакините и от 5 метра не успя срещу вратаря Захари Димитров. Най-красивия гол в срещата бе отбелязан в 75-та минута за отбора на Беласица. Тогава отлично играещият в този мач Александър Смилков открадна топката в средата на терена от Илия Карапетров, напредна на
скорост и от движение от около 15-16 метра с инженерна точност изпрати кълбото в близост до гредата отдясно на  вратаря Юсеф за 3:0. При ответна атака Атанас Карачоров пробяга с кълбото около 23-24 метра ,достигна до наказателното поле на гостите, стреля от движение, но Юсеф не допусна попадение зад себе си. По един пропуск по-късно направиха Петко Петков за гостите и Димитър Стоев за Беласица. Почетното попадение за отбора на Банско отбеляза Костадин Слаев в 84-та минута.

В този мач дебют за отбора на Беласица направи 18 годишния бразилец Дауте Перейра, а за гостите – Петко Петков, играл за последно в Кипър.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки