Байерн се върна на върха след бой по Кьолн (ВИДЕО)

Баварците спечелиха с 4:1 визитата си, вкараха три за 12 минути

Байерн се върна на върха след бой по Кьолн (ВИДЕО)

Байерн (Мюнхен) се завърна към победите и отново е начело в Бундеслигата. Шампионите нямаха никакъв проблем при визитата си на Кьолн в двубой от 22-ия кръг и се наложиха с 4:1. Всичко беше решено в рамките на първите 12 минути, за които баварците нанизаха три гола чрез Роберт Левандовски (3), Кингсли Коман (5) и Серж Гнабри (12). Последният се разписа още веднъж през втората част, а Марк Ут единствено намали. По този начин съставът на Ханзи Флик си върна точката аванс пред РБ (Лайпциг).

В идните четири кръга Байерн го очаква сравнително лесна програма - мачове срещу Падерборн 07, Хофенхайм, Аугсбург и Унион (Берлин), което е добре дошло за тима, защото през идния месец му предстоят сблъсъци с Челси на 1/8-финалите в Шампионската лига.

До днес Кьолн имаше четири победи в последните си пет срещи за първенство. Два гола на тима не бяха зачетени заради засади при 0:3, а към края на два пъти футболисти на отбора пропуснаха сами срещу Мануел Нойер.

Шампионите не се бавиха и още в 5-ата минута вече водеха с 2:0. В 3-ата се разписа Левандовски, а след това попадение добави и Коман. И при двата гола асистенциите дойдоха от Томас Мюлер.

Мощният старт на гостите свали духа на играчите на Кьолн и в 12-ата те допуснаха още един гол. Тогава Гнабри насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата на Тимо Хорн.

Скоро след това Гнабри на два пъти пропусна да добави четвърто попадение пред погледите на смаяните фенове на стадиона. В 29-ата германския национал дори уцели гредата.

Междувременно Боатенг получи жълт картон - негов пети, и ще бъде наказан за следващия двубой срещу Падерборн 07.

В последните секунди на първото полувреме Мюлер шутира малко над гредата.

Още в първата атака след подновяването на играта Кьолн стигна до попадение чрез Джон Кордоба, но ВАР се намеси и маркира засада на Скири, заради което в крайна сметка голът не беше признат.

В 55-ата Кордоба пак реализира, но този път засадата му беше толкова видна, че не се наложи употребата на видеотехнологията.

Моментният подем в играта на "козлите" обаче скоро беше париран от мюнхенци. Срещата отдавна се доиграваше, но нищо не можеше да спре Гнабри в 66-ата. Тогава той вкара втория си гол след нов прецизен изстрел с десния крак.

В 71-вата Кьолн най-накрая стигна до редовно попадение, реализирано от Ут на празна врата. Малко по-късно Мануел Нойер спаси в ситуация сам срещу Кордоба.

Минута преди изтичатеното на редовното време капитанът на Байерн спря и Антони Модест, който също беше едно на едно с него.

Байерн смачка Унион при визитата си в Берлин, вкара 5 гола на клетия си опонент (ВИДЕО)

Баварците не показаха никаква милост

Лайпциг надделя над Хайденхайм и запази мястото си в Топ 4 (ВИДЕО)

"Биковете" спечелиха с 2:1

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

Треньорският казус за Байерн се заплете

Нагелсман остава начело на Германия

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

В Байерн търсят причина за контузиите

Спортният директор Кристоф Фройнд коментира темата

Дортмунд се справи с адашите от Гладбах, ВАР лиши Забицер от хеттрик (ВИДЕО)

Рурците стигнаха до успех с 2:1 като гости

Байерн се справи с лекота срещу Кьолн на "Алианц Арена" (ВИДЕО)

Ситуацията при "козлите" е доста неприятна

Леверкузен продава голмайстора си на Милан за 50 милиона евро?

Виктор Бонифас е обект на интерес от страна на "росонерите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки