Георги Дерменджиев: Надявам се да убедя Ивелин Попов да се върне

"Модерно е да се говори за подмладяване на тима, но това не е реално"

Георги Дерменджиев: Надявам се да убедя Ивелин Попов да се върне

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Георги Дерменджиев, сподели пред БНТ, че в момента се търси баланс, а не цялостно подмладяване на тима.

 
Специалистът подчерта, че се следи много широк кръг от играчи, а настоящите повиквателни не са с цел да се експериментира със състава.
 
Утре "трикольорите" ще се изправят срещу Беларус в приятелската среща от 17:00 часа на националния стадион "Васил Левски". Това ще е и генерална репетиция преди баража с Унгария.
 
"Благодаря на клубовете, че се отзоваха, защото никой не иска да губи състезатели. Мачът с Беларус е репетиция за баража с Унгария. Има неща, които искам да видя, въпреки че някои от футболистите ги няма. Повиквателните не са експеримент. Искам да има последователност в националния отбор.
 
Модерно е да се говори за подмладяване на тима, но това не е реално. Трябва да има добър баланс в отбора, за да може младите да се учат. Ние следим много широк кръг от играчи за 26 март. В момента футболистите има още върху какво да работят. Някъде съм доволен, някъде не от това, което видях, когато бях в Турция, където тимовете бяха на подготовка.
 
Тодор Неделев е много голям интелект във футбола. Той е необходим за националния отбор и когато влиза на терена, трябва да се раздава на сто процента. Разговарях с Десподов. Още не може да се каже колко ще е срокът на възстановяването му.
 
С победата над Чехия играчите доказаха, че могат да играят добре срещу силен съперник. Това им дава увереност. Стилът се определя от качеството на играчите, както и от класата на противника. Най-важното е да бъдем готови за мача с Унгария. Както ние ги познаваме тях, така и те ни познават много добре.
 
Надявам се да убедя Ивелин Попов да се завърне. След мача с Беларус ще разговаряме отново, но решението си е абсолютно негово и ние не може да му се сърдим, какъвто и да бъде краят. Не мога да кажа точно накъде клонят везните.
 
Аз винаги съм разчитал на колектива. Виждам лидери в отбора. Има момчета, които имат много стойности. Не виждам какво лошо има в това да се използват натурализирани играчи, когато те могат да помогнат", каза Дерменджиев.
 
По-рано днес стана ясно, че вратарят Мартин Луков няма да може да вземе участие в срещата с Беларус. Футболистът на Локомотив Пловдив е с контузия, заради която беше освободен от подготвителния лагер на националния тим.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки