Жеферсон: Няма шанс да настигнем Лудогорец

Защитникът на "червените" смята, че отборът се е променил много

Жеферсон: Няма шанс да настигнем Лудогорец

 Защитникът на ЦСКА Жеферсон разказа пред globoesporte.com за престоя си в България. Крайният бранител на „червените“ сподели, че отборът се е променил много, но все още остава силен. Бразилецът се изказа ласкаво за „армейците“ и България.

„Останах си вкъщи повече от месец. Имам петгодишен син на име Енцо, но той беше в Порто Алегре с майка си. Беше сложно, защото семейството ми бе в Салвадор, но клубът не пусна никого да се прибере. Затова трябваше да свикна. Тъй като прекарвах много време в дома си, предимно гледах сериали и слушах музика. Тренирах вкъщи и след това започнахме онлайн занимания. Но сега вече тренираме нормално. Това подобри нещата. Търговските центрове и ресторантите в България вече са отворени“, заяви Жеферсон.

„Върнахме се към тренировките преди около три седмици. През първата беше по отделно, като отборът беше разделен на три групи по четирима. Тренирахме по-различно време от останалите, но през втората седмица вече всички се върнахме към груповите занимания. Беше добре, защото искаш отново да си на терена. Сега всичко е наред“, добави още бразилецът.

„В момента сме на четвъртата позиция с 46 точки, на девет от Лудогорец, които имат и мач по-малко. Нямаме възможност да ги настигнем, но сме на полуфинал за Купата на България. Отборът ни се промени много, но пак е добър. В ЦСКА съм от две години и половина. Отборът ни е млад, средната възраст е около 26 години. Капитанът ни Петър Занев е на 32 години. Това е млад тим. Има още трима бразилци в ЦСКА – Густаво Бусато, Рафаел Енрике и Евандро. С тях си говорим на португалски, а с останалите на английски“, каза защитникът на „червените“.

Жеферсон бе попитан как се е адаптирал към футбола, който се практикува в Източна Европа.

„Футболът е много по-различен, по-силов е. Но свикваш, няма как да бъде друго. Пристигнах с договор за две години и половина. Имах време, за да вляза в ритъм и да се науча. През декември поднових контракта си до 2023 година. Трябва да свикнете с културата, футбола, играчите, но съм щастлив в България. Клубът ми осигурява всичко. Сбъднах мечтата си да играя извън Бразилия и в ЦСКА изпълняват всичко, което обещаят. Живея на 15 минути от тренировъчния център и на 10 минути от стадиона. Градът е голям, но не обичам много да се разхождам. Имаше дни през зимата с -18 градуса. Представете си – аз съм от Салвадор и колко е различно това за мен. Така беше, когато подписвах. Вратата на самолета се отвори, духаше вятър, исках да се върна моментално, но вече бях се договорил и трябваше да остана (смее се). Но се свиква“, заяви Жеферсон.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки