Решителният ден за ЦСКА, Левски и Славия дойде

Кои ще успее да се добере до място за баража на Лига Европа?

Решителният ден за ЦСКА, Левски и Славия дойде

 Днес е последният кръг от шампионския плейоф в efbet Лига. За разлика от много други случаи през годините, този път предстоят три важни мача, особено за ЦСКА, Левски и Славия, които ще определят 2-ия в таблицата, който ще се класира директно за Лига Европа и 3-ия, който ще играе бараж срещу Ботев (Пловдив).

ЦСКА е най-близо до целта си. "Червените" в момента заемат второто място в класирането с 3 точки пред Левски и с 4 пред Славия. Те имат наглед лесно домакинство на Берое, като дори и точка ще им стигне да си гарантират сребърните медали и директна евроквота. При евентуална загуба, "Армейците" ще трябва да се надяват Левски да не победи Локомотив (Пловдив).

В противен случай "сините" ще изместят "червените" от второто място, тъй като двата тима са с равни точки, но Левски е с по-добри показатели в преките двубои.

Както стана дума, Левски приема Локомотив (Пловдив) на "Герена" и ще трябва да търси задължителна победа, ако иска да има поне някакъв шанс за 2-ото място, а дори и за да не изпусне 3-ата позиция, която държи в момента. "Сините" имат преднина от само една точка пред Славия и ако не спечелят, има опасност да бъдат изместени от "белите".

Задачата на Славия е най-тежка, но не и напълно невъзможна. "Белите" са на точка зад Левски, но са с по-лоши показатели от "сините" в директните двубои в редовния сезон, така че трябва да търсят задължителен успех. Срещу тях обаче ще се изправи шампионът Лудогорец, който вече показа, че ще доиграе сезона сериозно и няма да прави подаръци на никого, независимо, че отдавна си гарантира 9-ата поредна титла.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки