ЦСКА хвърля най-доброто на "Лаута"

Дилемата за Локо е една - Аралица или Минчев да е до капитана Илиев

ЦСКА хвърля най-доброто на "Лаута"

 Тази вечер от 21:00 ча­са Локомотив Пловдив приема ЦСКА на "Лаута" в сблъсък между двата най-добре физически подгот­вени отбора в първен­ството. През седмицата имаше нещо като наченка на "студена война" между клубовете с отказа на до­макините срещата да бъде отложена. Те приклю­чиха вече участието си в Лига Европа, докато ЦСКА е на прага на нещо голямо с класирането си за плей­офите. Именно срещите на континенталната сце­на калиха волята на двата тима. А заради продължа­ващите си ангажименти червените го карат в цикъл - мач, възстановяване, тактическа тренировка, нов двубой. Досега го пра­вят успешно.

Двата тима влизат в битка от равни позиции. Само един по-малко допу­снат гол поставя ЦСКА на по-предна позиция. Локо­мотив на Бруно Акрапович е тим, който знае какво иска и винаги има ясен план как да го по­стигне, независимо дали съперникът е Етър или Тотнъм. Така ще бъде и тази вечер. Тимът е от­лично физически подгот­вен и едва ли ще изневери на стила си, който включ­ва здраво пресиране на противника. Черно-белите имат изчистен съ­став. На вратата ще е Луков, а пред него трима­та централни защитници ще са Алмейда, Масоеро и Петрович. В ролята на халф-бекове ще са Карагерен и Момчил Цветанов, а в полузащита ще си партнират Витанов, Умарбаев и Салинас. Единствената дилема пред Акрапович е кой да действа до капитана Димитър Илиев в нападение - дали Анте Аралица или намира­щия се в добра форма Ге­орги Минчев. Взетият от Царско село нападател се разписа срещу Тотнъм, а след това и срещу Етър. Представянето на двойката в атака може да на­клони везните, защото гостите са уязвими в от­брана, а синхронът между централните им защит­ници не е добър. Точно там ще се опита да удари Локомотив.

ЦСКА отказва да се пре­даде този сезон. Тимът идва непобеден на "Лаута" - с 3 победи и 3 равенства в първенството, както и три успеха в Лига Европа. Ремитата дойдоха, след като тимът стигаше до тях от губещи позиции през първите полувреме­на. Треньорът Стамен Белчев няма да пази никой за плейофа в ЛЕ срещу Ба­зел в четвъртък и ще хвърли в битката най-доб­рото, с което разполага. Проблемите за него си остават същите, както в последните няколко сед­мици - аут са защитници­те Петър Занев и Иван Турицов. Карето пред Бусато ще е изградено от Гълъбов, Антов, Матей и Мазику. Пред тях ще е Юга, а негов партньор ще бъде Тиаго или Жеферсон. Първият не е започвал от 27 август, когато бе побе­ден Сиренс. Тогава порту­галецът получи контузия в коляното, а в последни­те 4 срещи влизаше като резерва. В ролята на плеймейкър ще е Санкаре. Въ­просителните пред Ста­мен Белчев са свързани с едното крило. Със сигур­ност ще започне Жул Кейта, който в последните два мача се отличи - вкара срещу Лудогорец (2:2) и Б36 Торсхавн (3:1). За дру­гия фланг ще се избира между Йомов и Енрике, до­като Кери със сигурност ще остане резерва.

През миналия сезон про­тивниците се срещнаха 4 пъти - 3 за първенство и веднъж за купата, като всичките сблъсъци бяха ос­порвани до краен предел. Такъв се очертава и днеш­ният, всички предпостав­ки са налице.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки