Акрапович: Там сме където искам, Мазику е като Алаба

Треньорът на ЦСКА е доволен от показаното от "армейците" в контролите до момента

Акрапович: Там сме където искам, Мазику е като Алаба

Старши треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович говори след победата с 3:0 срещу Септември Симитли в последната контрола на тима в Алания, Турция. Наставникът на „армейците“ направи интересно сравнение между футболиста на Байерн Мюнхен Давид Алаба и Брадли Мазику. Той също така разкри, че държи постоянна връзка с Алън Пардю. Двамата обсъждат стила на игра на ЦСКА.

„Моето мнение е, че доминирахме в мача през цялото време. Имахме доста положения. Всичко, което исках да виждам, виждах. Момчетата се справиха добре. Пробвах и някои други неща. Няма как да не съм доволен, вкарахме три гола, трябваше и повече. Бяхме малко изморени след вчерашните тежки тренировки. Няма контузени, това е най-важно за мен“, започна Акрапович.

„Брадли Мазику има офанзивни качества, техника, скорост. Каквото Давид Алаба го има в Байерн, има го и той. Защо да не ползваме неговите качества?“, попита реторично треньорът на ЦСКА.

„И Брадли Мазику, и Тибо Вион, и Греъм Кери знаят много добре да разтеглят играта. Зависи от нашите полузащитници какви топки ще му подават. Днес по дясното крило беше по-добре. Второто полувреме бяхме и на двете страни. Показахме хубави неща. Трябва само да сме малко по-активни. Има здрава конкуренция в състава“.

„Много съм доволен от младите момчета, показаха умения и на тренировка, все хубави неща. България има талантливи играчи. Бучков изигра много добър мач. Смоленски също. Може да разчитаме на Мартин Смоленски и ще му давам шансове“.

„В момента сме във фаза на изграждане на кондиция. Там сме там където искам аз – няма контузени играчи. Всеки един футболист изигра по едно полувреме в трите контроли. Може да отиваме на друга фаза, която ще е по-интензивна, други неща ще правим. Ще се подготвяме и тактически. Има време за всичко това. Всичко ще направим. На този момент сме направили това, което трябва и то го направихме качествено“, коментира Бруно Акрапович.

„Все повече играчи разбират това, което им казвам и искам от тях. Съгласни са с мен и на тренировка го правят по-добре. Най-трудното за треньора е да му разберат стила на игра. Имаме още достатъчно време и още четири контроли, за да направим и последните нюанси, които ни липсват, преди мача със Славия“.

„Жул Кейта имаше проблеми. Ще се прибера през следващите дни. Държим постоянно връзка с Алън Пардю по телефона, разменяме мнения за стила ни игра. Ако имаме нужда от нещо, ще го направим. Засега нямам нужда от нищо“, каза още той.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки