Сензациите в пресата: Стаматов се завръща до седмица

Вижте всичко най-интересно тук

Сензациите в пресата: Стаматов се завръща до седмица

 Най-интересното от днешните спортни заглавия:

Тема Спорт: Стаматов хвърля шината до седмица

Левият бек на Левски Матео Стаматов след седмица ще свали шината от коляното си. В момента той се възстановява от травмата в Барслеона. 

"Следващата седмица трябва да я сваля и да започна раздвижване. От първия момент съм под наблюдението на известния лекар д-р Рамон Кугат, с когото се познаваме отдавна. Поддържаме връзка от момента, в който той ми направи операция преди години, когато играех в Еспаньол", сподели Стаматов пред "Гонг".

"Докторът иска поне една-две седмици да следи ежедневно как реагира коляното на натоварванията и тогава ще решим дали ще остана още, или ще се върна в София. Но възстановяването ще отнеме поне 20 дни. Трябва търпение и упоритост. Нищо не може да ме спре да постигна целите си", каза още бранителят.

Той допълни че не се притеснява от конкуренцията на Файсал Рерас и отбеляза, че отборът е започнал да прави стъпки в правилната посока.

Тема Спорт: Два варианта за нов треньор на Ботев (Враца)

Класирането на Ботев (Враца) за четвъртфиналите за Купата на България не е променило решението на ръководството на клуба относно бъдещето на старши треньора Антони Здравков. За да стигнат до двубоя с ЦСКА-София, врачани отстраниха аматьорския Черноморец (Балчик). Успехът с 3:0 прекъсна негативната серия от 8 поредни загуби на Ботев. Решаващо за бъдещето на Сухия остава дербито с Монтана във вторник. От клубната управа вече обявиха, че след регионалния сблъсък ще има сбирка, на която всеки от ръководството ще изкаже мнението си и ще се вземе решение дали да се предприеме треньорска рокада.

Все пак, в Ботев вече са започнали сондажи за евентуален нов наставник. Сред опциите са бившият треньор на Кариана (Ерден) Веселин Великов и Милен Радуканов, който за последно води Септември (София) през миналия сезон, но след загубения бараж за елита от Царско село напусна. В момента и двамата са без работа.От ръководството на клуба от Северозапада отрекоха предни дни, че Велислав Вуцов е фаворит номер едно за бъдещ нов треньор.


Любопитното е, че след дербито с Монтана на Ботев (Враца) предстои домакинство на Левски на 13 март от 16:30 часа, а след това е четвъртфиналът за купата с ЦСКА-София на 18 март.

Тема Спорт: Освободен от Ботев (Пд) си намери нов отбор

Освободеният от Ботев (Пловдив) бразилец Маркиньос Педросо си намери нов отбор. Левият бек подписа с румънския Виторул (Констанца). Този тим е на 11-о място в местния елит. 

27-годишният Маркиньос пристигна в Коматево, като на него вече бившият треньор Ферарио Спасов възлагаше големи надежди. Той обаче разочарова. През есента Маркиньос участва в 11 шампионатни двубоя, в които си заработи 5 жълти картона. Той бе един от първоите освободени през зимата. 

Преди да облече жълто-черната фланелка, Маркиньос е бил съотборник с английската легенда Уейн Рууни в американския Ди Си Юнайтед. В кариерата си е носил още екипите на Гуарани, Гремио, Газиантепспор, Ференцварош и Далас.

 


Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки