Сензациите в пресата: Чомаков отказал да остане в ЦСКА

Вижте всичко най-интересно тук

Сензациите в пресата: Чомаков отказал да остане в ЦСКА

Най-интересните заглавия от днешния спортен печат:

24 часа: Чомаков отказал да остане в школата на ЦСКА

Красимир Чомаков е получил предложение да остане в школата на ЦСКА, но е отказал. Помощникът на Бруно Акрапович се прибира в Италия, където е семейството му, и ще си търси работа в някой местен отбор. Даниел Моралес обаче остава при юношите на "червените". Напуска Бранко Олич, който бе привлечен лично от Бруно Акрапович за помощник. В щаба на Любослав Пенев за момента остават Кирил Динчев, който отговаря за физическата подготовка, и наставникът на вратарите Ивайло Петров-Пифа. 

Така се стигна до малък куриоз. Любо Пенев се върна в Борисовата градина заедно с Йордан Йорданов-Жан и Пабло Караско Гомес, чиито функции се припокриват с тези на Динчев и Петров. Йорданов ще помага на Любо въобще, докато Петров остава да отговаря за вратарите. Гомес и Динчев ще работят заедно към момента. 

Тема Спорт: Любо залага на 4-2-3-1

Идването на Любослав Пенев като старши треньор на ЦСКА ще доведе и до бърза промяна в игровата схема на червените. Ел Голеадор е твърдо решен да заложи на 4-2-3-1 и да я използва още в първия полуфинал срещу Лудогорец на "Армията" на 7 април от 19:30ч. Както е известно, при Бруно Акрапович армейците действаха в любимата формация на босненеца 3-5-2, която той наложи веднага след като пое ЦСКА. В система с трима централни бранители и двама халф-бекове червените победиха Рома с 3:1 в Лига Европа, но и трудно бележеха голове през пролетта. Затова в последните седмици Акрапович бе определен като "дефанзивен треньор". 

Тема Спорт: Робърта си дойде и се сбогува със съотборниците

Нападателят Найджъл Робърта си взе "довиждане" със своите вече бивши съотборници от Левски след тренировката на сините. Нидерландецът позира с усмивка заедно с топката, с която реализира хеттрик във вратата на Берое за Купата на България, съобщава официалното приложение на столичния клуб. Робърта бе продаден на американския Ди Си Юнайтед, а по все още непотвърдена информация клубът от МЛС е платил 1,2 милиона долара за правата на голаджията. Левски пък е запазил 10% от правата му при следваща продажба. 

Мач Телеграф: Турицов най-доволен от смяната на треньори в ЦСКА

Има футболисти, които най-вероятно ще преживеят ренесанс под ръководството на Любо Пенев. Сред тях изпъква Иван Турижцов. Именно той е човекът, когото Любо изненадващо върна от Ловеч през зимата на 2019 година, наложи в титулярния състав и младият играч стигна дори до националния отбор. Логично е да се смята, че точно Турицов ще е първият избор за дясната зона на защитата, ако новият треньор наложи защита с четирима. 

Може би Греъм Кери също ще бъде използва повече при Любо Пенев, въпреки че и това е спорно, тъй като договорът на ирландеца изтича в края на сезона и той сигурно няма да бъде подновен. При това положение няма голям смисъл той да бъде налаган постоянно, но е безспорно, че Кери е добър футболист, който може да помогне в някои от важните мачове до края на сезона. Дори само с умението си да изпълнява статични положения и да стреля отдалеч, което не е специалитет на по-голямата част от футболистите в Първа лига.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки