НИЩО НОВО: ЦСКА надви с лекота слаб Левски - 2:0 (СНИМКИ+ВИДЕО)

"Червените" лежерно пропуснаха разгром, "сините" копаят дъното

НИЩО НОВО: ЦСКА надви с лекота слаб Левски - 2:0 (СНИМКИ+ВИДЕО)

ЦСКА успя да победи с 2:0 Левски в дербито на Националния стадион "Васил Левски". "Армейците" категорично бяха по-добрият отбор през всичките 90 минути и изпуснаха да победят и с по-категоричен резултат. 

Головете за "червените " паднаха през първата част, когато Жул Кейта и Жорди Кайседо бяха точни.

След по-малко от 3 минути Левски стигна до опасен свободен удар след фаул на Тибо Вион срещу Андриан Краев. От статичното положение Мартин Петков обстрелва "червената" врата, но топката се отби в напречната греда. В 9-та минута Греъм Кери получи пас от корнер по земя и реши да стреля силно с левия си крак, но топката не намери очертанията на вратата.

Натискът на гостите даде резултат в 14-ата минута, когато ЦСКА откри. Енрике Рафаел увлече трима "сини" защитници отляво и върна за Феде Варела. Аржентинецът достави отлично центриране в наказателното поле за Жул Кейта, който между двама бранители на Левски с глава матира Микулич - 1:0 за ЦСКА.

В 21-ата минута Жул Кейта не даде добър пас за Кайседо отдясно при бърза акция от "червените" и при приземяването си френският бърнозог играч получи болка в десния крак. Кейта се опита да продължи, но в крайна сметка бе изнесе на носилка, а на негово място се появи Георги Йомов.

Влизането на Йомов веднага даде позитивен ефект. Крилото проби бързо отдясно и даде веднага пас към Кайседо, чийто удар обаче не намери очертанията на вратата на Левски. Добрите действия на Йомов отдясно не спряха. В 33-ата минута българинът се справи без никакви затруднения с Рерас и подаде топката в наказателното поле, но и Варела, и Рафаел се разминаха с нея, за да дойде изчистването на Ивайло Найденов от Левски.

Малко по-късно Варела изведе страхотно Георги Йомов зад гърба на отбраната на Левски, българинът опита да прехвърли Микулич, който обаче спря удара му, а при последвалия опит на крилото от ЦСКА с глава прати топката аут от много малък удар.

Минута по-късно в 37-та ЦСКА стигна до втория си гол. Рафаел проби отляво и опита да намери Йомов, но отбраната на Левски първоначално се справи. Топката стигна в Тома Даске, а французинът я отклони към Кайседо, който шутира с левия крак. Кълбото се отби в крак на "син" бранител и влетя в мрежата на Микулич.

След попадението феновете на Левски успяха да преодолеят прегражденията и слязоха на пистата на "Васил Левски", което доведе до засилване на присъствието на полиция зад вратата на Микулич и страстите бяха охладени.

В 40-та минута Кайседо беше изведен зад гърба на защитата на Левски и игра пръв с топката преди Микулич също да я отклони, но и да събори нападателя на границата на наказателното поле. Ивайло Стоянов реши да не отсъжда дузпа.

Шест минути след почивката Кери загуби топката при изнасянето ѝ, а Мартин Петков изведе вдясно Андриан Краев. Братът на Божидар Краев шутира отдясно, но опитът му не немери очертанията на вратата на Бусато. В 63-ата минута гостите създадоха поредна страхотна възможност да отбележат трети гол. Федерико Варела даде поредния си страхотен пас зад отбраната на Левски за Кайседо. Нападателят опита да елиминира Микулич с чукване встрани, но падна. Все пак той се изправи и потърси успоредно Енрике Рафаел, но топката остана зад гърба на португалеца.

В 76-та минута Йомов получи отляво, навлезе в наказателното поле и пробва удар по земя, но доста слабо и не затрудни Микулич. В 91-та минута Левски остана с човек по-малко, след като Илия Димитров е изгонен с директен червен картон след спречкване с Юрген Матай.

В третата минута на продължението Йомов пропусна златен шанс да вкара трети гол за ЦСКА, след като мина на сантиметри от топката, центриране от Синклер на втора греда.

Така ЦСКА си гарантира третото място преди разделянето на шампионата, тъй като събра 50 точки, а четвъртият Арда е с 45 и мач по-малко. Левски пък е с 28 точки на деветото място и е на седем пункта от седмото място, но при успех на ЦСКА 1948 разликата ще стане цели десет точки.

Левски - ЦСКА 0:2
0:1 Кейта 14
0:2 Кайседо 37

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:


ЛЕВСКИ: 1. Звонимир  Микулич, 3. Живко Атанасов, 4. Мартин Райнов (к), 6. Ивайло Найденов, 19. Билал Бари, 23. Фейсал Рерас, 28. Тома  Даске, 41. Георги Александров, 79. Мартин Петков, 89. Андриан Краев, 91. Драган  Михайлович;

РЕЗЕРВИ: 13. Николай  Михайлов, 9. Стивън Петков, 11. Здравко Димитров, 22. Патрик-Габриел Галчев, 45. Илия Димитров, 77. Илия Юруков, 88. Марин  Петков;

ЦСКА: 1. Густаво  Бусато, 2. Юрген Матей, 4. Мено Кох, 5. Федерико Варела, 7. Енрике Рафаел, 8. Греъм  Кери, 14. Жул Кейта, 15. Тибо Вион, 19. Иван Турицов, 21. Амос Юга (к), 30. Жорди Кайседо;

РЕЗЕРВИ: 25. Димитър Евтимов, 10. Георги Йомов, 17. Бисмарк Чарлс, 20. Тиаго Родригес, 24. Джером Синклеър, 16. Асен Дончев, 28. Пламен Гълъбов;


90+5 - Край на мача!

90+3 Йомов пропусна да направи победата на "армейците" класическа, след като остана на сантиметри от това да засече центриране на Синклер на далечната греда!

90+1 Илия Димитров е изгонен след спречкване с Юрген Матай!

76 - Йомов получи отляво, навлезе в наказателното поле и пробва удар по земя, но доста слабо

63 - Кайседо отново беше намерен зад гърба на синята защита, но Микулич за втори път излезе предвидливо и спря нападателя преди да го заобиколи и да стреля към вратата!

57 - Нов опит на Краев да стреля, този път топката е в очертанията, но доста слаб удар, който Бусато улавя без проблем.

50 - Kраев успя добре да пробие в наказателното на ЦСКА, преодоля Кох и стреля, но топката не затрудни Бусато.

46 - Начало на втората част

45+2 - Край на първото полувреме!

40 - Кайседо беше изведен зад гърба на защитата на Левски и игра пръв с топката преди Микулич също да я отклони, но и да събори нападателя на границата на наказателното поле. Ивайло Стоянов реши да не отсъжда дузпа.

38 - След попадението феновете на Левски успяха да преодолеят прегражденията и слязоха на пистата на "Васил Левски", което доведе до засилване на присъствието на полиция зад вратата на Микулич и страстите за момента бяха охладени

37 - ГОООЛ за ЦСКА! Енрике Рафаел проби в празно пространство отляво, той пробва да върне към центъра на наказателното, но топката беше спряна само, за да се озове на пътя на Кайседо, който връхлетя върху нея и я прати неспасяемо в долния десен ъгъл на Микулич!

36 - Огромен пропуск на ЦСКА! Йомов беше изведен сам срещу Микулич, пробва да прехвърли, но вратарят изби във въздуха. Крилото на "армейците" пробва да направи добавка с глава, но не намери очертанията на вратата.

33 - Нов отличен шанс пред ЦСКА и той отново дойде от Йомов. Крилото успя да се справи с Рерас и прати отлично центриране, но Варела и Рафаел се разминаха с топката, а Ивайло Найденов изчисти в корнер

26 -Отлично центриране по земя на Йомов към Кайседо, но острието на ЦСКА не успя добре да засече топката във вратата на Левски

23 - Кейта се връща в игра, но отново легна на терена минута по-късно. Георги Йомов ще влезе на негово място.

20 - Жул Кейта получи отлично в коридор отдясно и пробва центриране, но неуспешно. При падането си пък май крилото се контузи

14 - ГООООЛ за ЦСКА! Жул Кейта отбелязва, след като Федерико Варела центрира отлично в наказателното на Левски, Рерас изпусна Кейта и нисичкото крило засече с глава!

9 - Опит на Кери за прострелно центриране пред вратата на Левски, но топката не беше засечена от никого

3 - Греда за Левски! Мартин Петков пробва директен изстрел от пряк-свободен удар, но опитът му към далечния ъгъл кацна върху напречната греда на Бусато!

1 - Начало на мача на "Васил Левски"!

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки