ИЗВЪНРЕДНО: Бум на заразени с COVID-19 в ЦСКА 1948, отлагат три мача!

10 играчи на "червените" с положителни тестове за коронавирус

ИЗВЪНРЕДНО: Бум на заразени с COVID-19 в ЦСКА 1948, отлагат три мача!

Няколко футболисти на ЦСКА 1948 са дали положителен тест за коронавирус, което ще ги извади от строя за следващите мачове от първата шестица на efbet Лига.


Капитанът Даниел Наумов, Галин Иванов, Васил Шопов, Сашо Александров, Михаил Минков и Марио Топузов вече са под карантина. Това означава, че въпросните футболисти ще пропуснат със сигурност срещите с Локомотив (Пловдив) и ЦСКА-София през следващата седмица. 

ЦСКА 1948 излезе с обяснение отново пандемията от COVID, обхванала клуба. Червените твърдят, че 10 футболисти са дали положителни проби, а освен тях има и заразени членове на спортно-техническия щаб. Поради тази причина следва отлагане на следващите три шампионатни срещи на тима, които са срещу Локомотив (Пловдив), ЦСКА и Арда.

"ФК ЦСКА 1948 официално изпрати уведомление до СТК към Българския футболен съюз за наличието на десет футболисти с трудови договори с клуба, дали положителни проби за COVID-19. Следва отлагане на планираните до 15 май срещи на тима. Към уведомлението бяха добавени и резултатите на състезателите. Членове на спортно-техническия щаб на отбора също дадоха положителни проби за COVID-19. 

Според решение на Изпълкома на Българския футболен съюз при наличието на десет или повече футболисти с положителни проби за COVID-19 в един клуб, следва двубоите на съответния състав да бъдат отложени. Идентични случаи вече имаше и в други клубове през настоящия сезон в родния шампионат. ФК ЦСКА 1948 очаква разбиране от феновете на отбора и отправя молба към тях за търпение и подкрепа вследствие на възникналата ситуация", пишат червените на своя официален сайт.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки